ОСТАННІ НОВИНИ

Попри рішення суду Садовий не спростовуватиме власну брехню щодо газети «Ратуша»

Львівський портал

|

Львівська міська рада подаватиме апеляцію на рішення Галицького районного суду, який сьогодні, 12 квітня, задовольнив позов газети «Ратуша» до міського голови Львова і зобов’язав мера спростувати поширену ним неправдиву інформацію. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Львівська міська рада не погоджується із цим рішенням Галицького районного суду. Відтак, згідно із законом, єдиний спосіб не погодитись – це подання апеляції. Її буде скеровано в найближчий час», – зауважила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, сьогодні Галицький районний суд Львова під головуванням судді Ванівського повторно задовольнив позов газети «Ратуша» до міського голови Львова Андрія Садового і зобов’язав мера спростувати поширену ним неправдиву інформацію.

Як повідомив головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв, у жовтні 2007 року на одній із сесій Львівської міської ради мер Львова А. Садовий заявив: «Що Ви переживаєте за зарплату в газеті «Ратуша»? Вони її отримують, але в конвертах. Це є робота для правоохоронних органів». Розцінивши ці слова мера як пряму образу ділової репутації газети, видання подало на міського голову до суду.

У листопаді 2008 року газета «Ратуша» уже вигравала суд у мера за аналогічним позовом. Тоді суддя Галицького районного суду пані Городецька вже зобов’язувала міського голову А. Садового на сесії ЛМР спростувати проголошену ним щодо «Ратуші» неправдиву інформацію. Сам міський голова під час слухання справи жодного разу не прийшов у залу суду.

Натомість Апеляційний суд Львівської області скасував рішення попередньої інстанції у зв’язку з тим, що повістки в суд під час слухання справи отримував не безпосередньо міський голова Андрій Садовий, а юридичний відділ Львівської міської ради, мовляв, саме тому А. Садовий не був присутній на слуханнях справи.

Відтак сьогодні Галицький районний суд Львова повторно задовольнив позов газети «Ратуша», хоча цього разу міський голова А. Садовий також жодного разу на прийшов на судове слухання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *