ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські пластуни святкуватимуть день народження

Львівський портал

|

У Львові розпочинаються святкування 98 річниці заснування Пласту в Україні. Участь у святкуваннях візьме Начальний пластун Любомир Романків. Окрім того у святкуваннях візьмуть близько 900 пластунів з інших міст України. Заходи проходять за підтримки Львівської міської ради, повідомляє прес-служба ЛМР.

10-11 квітня відбудуться уже традиційні святкування. Урочистості розпочнуться з молебню в соборі св. Юра. Після спільної молитви відбудеться вимарш від собору св. Юра до палацу Потоцьких (вулицями Листопадового Чину, Словацького, Коперника). На площі поруч з палацом Потоцьких будуть проведені пластові церемоніали. Серед урочистостей цього року передбачена інавгурація д-ра Любомира Романківа Начальним пластуном вже втретє. Любомир Романків був обраний Начальним пластуном 1997 та 2003 року. Перший день завершиться пластовою ватрою в парку Знесіння.

Наступного дня, тобто в неділю, відбудеться на відкритті меморіальної дошки Катерині Зарицькій, на вулиці з однойменною назвою. Звідти розпочнеться теренова гра – квест для пластунів. Під час гри учасники зможуть проявити свої найкращі вміння та здібності. Гра завершиться на Личаківському кладовищі, де відбудеться завершальна молебень та покладання квітів до могил видатних пластунів.

Окрім пластунів зі Львова на святкування приїдуть ще й з інших міст України. Серед приїжджих пластунів будуть мешканці Луганська, Івано-Франківська, Одеси, Тернополя, а також всієї Львівської області та багато інших. Також прибудуть члени керівних органів Пласту у світі, а також голови Пластових осередків Польщі та США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *