ОСТАННІ НОВИНИ

На Конгресі української діаспори оголосять переможців дитячого конкурсу «Для тебе Україно»

Львівський портал

|

Під час проведення ІІІ Міжнародного Конгресу «Діаспора як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті: сучасний вимір, проекція в майбутнє» оголосять результати проведеного літературно-мистецького конкурсу «Для тебе Україно», який проходив серед українських школярів, що живуть як в Україні так і за кордоном. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила директор міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська.

Вона розповіла, що конкурс приурочений власне проведенню ІІІ Міжнародного Конгресу і був оголошений у жовтні минулого року. Організатори літературно-мистецького конкурсу отримали тисячу робіт різного жанру від школярів до 18 років з 25 областей України, Криму, Польщі, Росії, Румунії, Німеччини, Канади, США та інших країн. «Найактивнішими виявилися діти зі Східної України, багато робіт надійшло не лише з великих міст, а й з багатьох сіл та селищ. Нам надіслали різноманітні малюнки, відео та мультимедійні презентації, оповідання, поезії, прози, казки, інтерв’ю. Перший відбір кращих робіт зараз проводить відомий поет, лауреат Національної премії ім. Т.Шевченка Ігор Калинець, а потім лауреатів конкурсу визначатиме досить солідне міжнародне журі. Нагородження відбуватиметься на цьогорічному Конгресі. Ми відзначимо усіх дітей, бо ми насправді отримали фантастичні роботи. Цей конкурс показав нам яких талановитих та обдарованих ми маємо дітей», – розповіла Ірина Ключковська.

За її словами, результатом конкурсу стане виставка художніх робіт учасників та видання книги кращих творчих робіт, яку організатори планують розповсюджувати по Україні та за кордоном. «Це буде найкращий подарунок для цих обдарованих дітей. Звичайно, що будуть і заохочувальні призи та відзнаки. Для ми звернулися за фінансовою допомогою до багатьох благодійних фондів, зокрема Фонду Катерини Ющенко «Україна 3000», Фонду Рената Ахметова «Розвиток України» та Фонду Арсенія Яценюка «Open Ukraine», але, наразі жодної відповіді ми поки не отримали. Лише з Фонду Ахметова нам прийшла відповідь про те, що у зв’язку з тим, що вони кидають кошти на музейні справи, на пам’ятки архітектури, вони не можуть розпорошувати свої гроші на нас. Це дуже сумно, бо мова не йде про якісь мільйони, а про скромну винагороду цим талановитим дітям», – резюмувала І.Ключковська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *