ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція переходить на посилений режим служби перед Великоднем

Львівський портал

|

 З третього квітня українська міліція переходить на посилений режим служби у зв’язку із святкуванням Великодня, повідомляє  ДГЗ МВС України.

За даними міліції, очікується, що понад 12 мільйонів осіб візьмуть участь у великодніх богослужіннях.

«У період з 3 по 5 квітня та з 10 по 17 квітня міліція переходить на посилений варіант несення служби, – розповів начальник Департаменту громадської безпеки МВС України Володимир Петровський. – Також у системі органів внутрішніх справ будуть працювати оперативні штаби, аби повністю відслідковувати ситуацію та своєчасно реагувати на події».

До охорони громадського порядку планують залучити понад 33 тисячі працівників міліції, майже 5 тисяч військовослужбовців внутрішніх військ та представників громадських формувань.

 Передбачено максимальне наближення нарядів міліції, особливо у вечірній час, до місць проведення заходів, автостанцій, вулиць, тобто на маршрутах слідування громадян. У цілодобовому режимі працюватимуть слідчо-оперативні групи та групи документування, також  забезпечено готовність вибухотехнічних підрозділів.

Найчисленніші культові відправи очікуються у Львівській, Дніпропетровській, Вінницькій, Тернопільській областях, а також, звісно, у місті Києві. З огляду на це, ми плануємо на території столиці залучити до охорони громадського порядку майже дві тисячі працівників міліції.

«Загалом, переглядаючи статистику минулих років, можна говорити про те, що підвищення рівня злочинності у дні Великодніх свят не спостерігається. Правопорушення реєструються як і в буденні звичайні дні.  Злочини, які були б пов’язані безпосередньо зі святкуванням Пасхи, не реєструвалися жодного разу. Однак, характерними для цих днів, як і для більшості святкових, є хуліганства та поява у громадському місці у нетверезому стані» – підкреслює Володимир Петровський. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *