ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер у солдатів добровільно-примусово розвиватимуть творчі здібності

Львівський портал

|

Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Іван Свида підписав наказ “Про розвиток літературно-художньої творчості у Збройних Силах України”, що стимулюватиме розвиток літературно-художньої творчості військовослужбовців та працівників Збройних Сил України. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Наказ передбачає впровадження низки заходів та визначає відповідальних керівників за їх реалізацію. Зокрема, одним із першочергових заходів, визначених наказом, є започаткування проведення конкурсу серед військовослужбовців та працівників Збройних Сил України на краще висвітлення військової тематики у літературній творчості. Конкурс проводитиметься щороку та приурочується до Дня Збройних Сил України.

Згідно із затвердженим наказом положення, конкурс проводиться в усіх жанрах літератури (епічних: нарис, оповідання, повість, роман, мемуари; ліричних: елегія, романс, сонет, пісня, вірш; драматичних: трагедія, драма). Перший етап конкурсу триватиме з 1 січня до 24 серпня серед військовослужбовців Об’єднаного оперативного командування, Командування Сил підтримки Збройних Сил України та серед структурних підрозділів Генерального штабу Збройних Сил України. Другий етап з 1 вересня до 6 грудня  в Генеральному штабі Збройних Сил України.

Також наказом начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України передбачається організація і проведення з військовослужбовцями та працівниками Збройних Сил України щорічної літературно-мистецької акції “Українські письменники – Збройним Силам України” за участю представників культури та мистецтв України.

Командири і начальники усіх рівнів мають сприяти участі військовослужбовців та працівників Збройних Сил України у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт з дослідження життя і творчості Івана Огієнка, всеукраїнських літературних фестивалях, конференціях та круглих столах, а також конкурсах на здобуття літературної премії імені Осипа Маковея та премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури і мистецтв.

Наказом передбачено організацію проведення з військовослужбовцями та працівниками Збройних Сил України літературних свят, конкурсів, семінарів та майстер-класів за участю представників національних, всеукраїнських творчих спілок, літературно-художніх організацій України та військових журналістів.

При будинках офіцерів та клубах військових частин будуть створені постійно діючі літературні студії  та гуртки, оформлені виставки літератури у бібліотеках будинків офіцерів та військових частин, налагоджено популяризацію періодичних друкованих видань, які висвітлюють діяльність Збройних Сил України.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *