ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк пояснив владі, що таке реформи

Львівський портал

|

Влада повинна відновити економіку, а не підвищувати тарифи для населення і брати кредити, щоб латати дірки в держбюджеті. Про це лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк заявив в ефірі програми «Час» на «5 каналі».

Політик підкреслив, що в уряду повинен бути план відновлення економіки. Проте перші його кроки довели, що такого плану немає:

– Усю передвиборчу кампанію вони говорили про реформи, а це, виявляється, якийсь міф.

За словами політика, всі розмови про реформи уряд звів до необхідності підвищення цін на газ та розпродажу того, що залишилося в державній власності:

– Віце-прем’єр Тігіпко заявив, що треба підвищувати тарифи на газ. Але, нагадую, реформи – це не підвищення цін. Реформи – це зниження ціни на газ і при цьому не здача ГТС через створення газотранспортного консорціуму. Реформа – це не продаж залишків державного майна. Адже це робив попередній уряд, і за це був жорстко критикований.

Також Арсеній Яценюк переконаний, що нові кредити від МВФ у розмірі 5 млрд грн, які просить уряд, знову підуть у пісок – на покриття дефіциту бюджету. На його думку, зовнішні кредити Україні потрібні, але вони мають іти на створення нових робочих місць, розвиток інфраструктури, будівництво заводів, тобто – на відновлення розвитку економіки.

– Зараз усі реформи уряду звелися до наступного: будемо піднімати на все ціни, скорочувати усі бюджетні видатки, займатися так званою монетизацією пільг, розпродамо усе державне майно. Це не реформи! – наголошує лідер «Фронту Змін». – Моя порада Януковичу і Азарову: не прикривайтеся словом «реформа». Скажіть чітко, що ви хочете зробити в країні. Якщо не знаєте, що робити, то вийдіть і скажіть, що не знаєте.

Політик нагадав, що свій системний підхід до проведення першочергових  реформ в економіці він виклав у своєму відкритому листі до президента. Нині цей підхід буде покладено в основу діяльності опозиційного уряду, склад якого Арсеній Яценюк оголосить наприкінці місяця.

За словами політика, його Уряд-2012 складатиметься з людей нової якості:

– Завдання для мене – сформувати нову якісну команду. Необхідно з самих низів підняти нову якість фахових управлінців. Подивіться на склад нинішнього уряду – це ж позаминуле століття.

Політик переконаний, що формувати опозиційний уряд тільки на засадах парламентської опозиції, як це робить БЮТ, – безвідповідально перед народом і країною, оскільки сьогодні 93% українців не довіряють Верховній Раді. Втім, такий народний опозиційний уряд має спиратися не тільки на суспільство, а й мати своє представництво в парламенті.

– Тому частина уряду буде сформована з числа тих народних депутатів, які мають і фах, і бажання, і час, і наснагу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *