ОСТАННІ НОВИНИ

Укази про Бандеру і Шухевича не підлягають відкликанню – Ющенко

Львівський портал

|

Екс-президент Віктор Ющенко заявляє, що рішення про присвоєння звань Героя України Степану Бандері і Роману Шухевичу не підлягають відкликанню. Про це йдеться у заяві Ющенка, що є у розпорядженні «proUA».

«Доки своє слово у цьому питанні не скаже Конституційний Суд України, будь-які подібні спроби будуть незаконними», – резюмував Ющенко.

Крім того, за його переконанням, постановка питання про скасування указів про присвоєння звання Героя України Бандері і Шухевичу поглибить протистояння в суспільстві.

«Останнім часом почастішали спроби штучного розпалювання пристрастей навколо пам’яті цих Героїв. Зчиняється негідна політиків національного рівня метушня, звучать різного роду спекуляції. Все це спрямоване на політизацію питань національної пам’яті і провокує протистояння в суспільстві», – наголосив він.

Ющенко нагадав, що увічнення пам’яті і відзначення на найвищому рівні заслуг борців за незалежність є практикою сучасних цивілізованих держав. «Лише визнання внеску усіх сторін у здобуття незалежності, всебічне вивчення власної історії і відкрита дискусія з гострих питань дозволить суспільству отримати імунітет від спроб накинути нам чуже прочитання нашої історії, а отже – і нашого місця в світі », – зазначив він.

Нагадаємо, як повідомило Reuters з посиланням на джерело в оточенні президента, президент Віктор Янукович скасує укази свого попередника про присвоєння звання Героя України лідерам ОУН-УПА Степану Бандері та Роману Шухевичу до 9 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *