ОСТАННІ НОВИНИ

Бютівці згадали про обіцянки призовникам

Львівський портал

|

У Верховній раді зареєстровано законопроект про скасування призову до армії та термінової військової служби. Документ "Про військовий обов`язок і військову службу" зареєстрували нардепи від Блоку Юлії Тимошенко Микола Петрук і Євген Добряк.

Законопроект передбачає, що призов на військову службу громадян може проводитися лише в особливий період, який наступає з моменту оголошення рішення про мобілізацію, або з моменту введення воєнного стану в Україні, або в окремій її місцевості та охоплює час мобілізації, воєнний час і частково відбудовний період після завершення воєнних дій.

Відповідно до документа, в особливий період на військову службу призиваються в першу чергу придатні для цього за станом здоров`я громадяни, яким до дня від`їзду у військові частини виповнилося 18 років, і особи старшого віку, які не досягли граничного віку перебування в запасі (від 35 до 65 років залежно від вікового розряду, до якого належить конкретний військовослужбовець, що визначається за їх військовим званням).

У разі призову громадян на військову службу в особливий період вони повинні будуть проходити призовні комісії, після чого будуть направлятися у військові частини.

При цьому законопроект урегульовує питання щодо загальних умов прийняття на військову службу за контрактом.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його головним завданням є реформування Збройних сил шляхом їх переведення на контрактну основу, підвищення рівня боєздатності держави.

Нагадаємо, раніше начальник Генштабу Збройних сил України Іван Свида заявляв про завдання повністю перевести українську армію на контрактну основу до 2015 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *