ОСТАННІ НОВИНИ

Питна вода у Бродах під загрозою бактеріологічного та хімічного забруднення

Львівський портал

|

У Бродах внаслідок неефективної роботи очисних споруд комунального підприємства "Бродиводоканал" забруднюються поверхневі води річки Бовдурка. Такого висновку дійшли працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області в результаті перевірки, здійсненої на запит депутата Львівської обласної ради від Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Ірини Сех, передає перс-служба ВО «Свобода».

Нагадаємо, що Ірина Сех надіслала депутатське звернення про неправомірне скорочення працівників підприємства "Бродиводоканал", зумовленого скороченням термінів очищення води та спрощенням технології видалення мулу. Як йдеться у зверненні, таким чином комунальне підприємство забруднює річку та спричинює бактеріологічне та хімічне забруднення питної води у Бродах.

В офіційній відповіді Державної екологічної інспекції у Львівській області зазначено, що згідно з результатами замірів якості зворотних вод, виявлено завищений вміст "завислих" речовин, БСК5, азоту амонійного у стічних водах із очисних споруд.

"Скид стічних вод з очисних споруд з перевищенням встановлених норм ГДС призвів до забруднення поверхневих вод р. Бовдурка та є порушенням вимог ст. 44, 70, 95, 110 Водного кодексу України, ст. 40 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" та постанови КМУ від 25.03.1999 року №465. За виявлене порушення до адмінвідповідальності притягнуто відповідальних посадових осіб підприємства. За забруднення поверхневих вод р. Бовдурка внаслідок неефективної роботи очисних споруд підприємству будуть нараховані збитки», – йдеться у листі Державної екологічної інспекції у Львівській області.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *