ОСТАННІ НОВИНИ

Генерали просять кандидатів у президенти не загострювати ситуацію в Україні

Львівський портал

|

До кандидатів у президенти України Юлії Тимошенко та Віктора Янукович звернулися генерали і адмірали у запасі та відставці Збройних Сил України, МВС України, СБУ, Прикордонних військ України та Міністерства з надзвичайних ситуацій. Вони закликають політиків не допустити загострення ситуації  у державі, інформує прес-служба Партії регіонів.
Текст звернення подаємо повністю:

«Шановна Юліє Володимирівно! 
Шановний Вікторе Федоровичу!
 
Звернутися до вас нас спонукало  загострення ситуації в державі  у зв’язку з виборами Президента України. Вже очевидні намагання  лідерів певних сил політизувати силові структури, спроби використання рейдерства як способу вирішення проблем, намагання залучити зовнішні сили впливу на волевиявлення громадян. Все це викликає серйозну стурбованість у суспільстві, зокрема, людей у погонах, ветеранів військової служби, які є його невід’ємною частиною.  
 
Кожен із нас, як і сотні тисяч ветеранів військової служби та правоохоронних органів, віддав службі кращі роки свого життя. Ми добре знаємо, що таке людська кров і до чого може призвести протистояння, бо спираємось на досвід проходження служби в Афганістані, колишній Югославії, Іраку, Лівані та інших «гарячих точках». І ми у найстрашнішому сні не хочемо побачити, щоб таке протистояння розпочалося в Україні, серед її працьовитого та життєрадісного народу, в державі, яка майже єдина на пострадянському просторі показала приклад мирного, цивілізованого врегулювання внутрішніх проблем.  
 
Ми відкидаємо всі інші припущення і сценарії розвитку ситуації, крім одного: ви – лідери найбільш впливових політичних сил – станете продовжувачами цієї традиції, збережете громадський мир, демократію, не допустите, аби брат пішов на брата. Якщо проллється хоча б одна крапля крові, вона не змиється нічим, і прощення не буде ні вам, ні нам.  
 
Закликаємо вас не допустити під час виборів і після них, коли підбиватимуться підсумки і оголошуватимуться остаточні результати, жодного ускладнення ситуації в країні, жодних радикальних дій тих чи інших політичних партій та організацій.  
 
Ви маєте чітко усвідомити: спроби використання людей у погонах у власних цілях є злочином. У нас немає інших інтересів, крім інтересів українського народу, котрому ми ні за яких умов не зрадимо. Намагання задіяти силові структури у виборчих перегонах, перетворити їх на розмінну монету у боротьбі за владу також образить нашу честь та професійну гідність, принизить громадянську свідомість, дискредитує українську демократію.  
 
Ви, ті, хто отримали найбільший кредит довіри, маєте погодитися з волевиявленням українського народу, сприяти новообраному президенту у реалізації програми подальшого розвитку нашої держави, покращенні добробуту людей, зміцненні міжнародного авторитету України.  
 
З великою повагою до вас –  
 
 
Міністр України з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи (2002 р.)  
генерал армії України В.В. Дурдинець  
 
Генеральний військовий інспектор Генеральної військової інспекції при Президентові України (1997-2002 рр.)  
генерал-полковник В.Т. Собков  
 
Начальник Генерального штабу ЗС України (2004-2009 рр.)  
генерал армії України С.О. Кириченко  
 
Начальник Генерального штабу ЗС України (2003-2004 рр.)  
генерал-полковник О.І. Затинайко  
 
Начальник Генерального штабу ЗС України (2001-2003 рр.)  
генерал-полковник П.І. Шуляк  
 
Перший заступник МО України (2004-2005 рр.)  
генерал-полковник О.О. Стеценко  
 
Перший заступник МО України (2004-2005 рр.)  
генерал-лейтенант В.Я. Білий  
 
Заступник Міністра Оборони України – Командувач ППО (1999-2002 рр.)  
генерал-полковник В.В. Ткачов  
 
Заступник МО України – Командувач ВМС ЗС України (1996 – 2003 рр.)  
адмірал М.Б. Єжель  
 
Командувач Сухопутних військ ЗС України (2006-2007 рр.)  
генерал-лейтенант В.С. Фролов  
 
Міністр внутрішніх справ України (1981-1991 рр.)  
генерал-полковник внутрішньої служби І.Д. Гладуш»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *