ОСТАННІ НОВИНИ

Нову грошову оцінку земель у Львові відтерміновано на рік

Львівський портал

|

Львівська міська рада відтермінувала нову грошову оцінку землі. Відтак нова нормативно-грошова оцінка земель Львова вступить в дію 1 січня 2011 року, повідомляє прес-служба ЛМР.

Нагадаємо, грошова оцінка була затверджена ухвалою сесії Львівської міської ради 18 червня 2009 року №2712 «Про затвердження нормативно грошової оцінки земель м. Львова».

«На сьогоднішній день таке рішення є оптимальним, враховуючи кризові явища в економіці. Потрібно підтримати нашого виробника, підприємців. Звичайно, бюджет недорахується певної суми коштів, які поступають від орендної плати та земельного податку. Проте, щоб не допустити втрат до міського бюджету, ми намагатимемось іншими способами залучати додаткові кошти: за рахунок використання земель підприємств-банкрутів, підприємців, відшкодування втрат за фактичне використання земельними ділянками, будемо стимулювати до оформлення договорів оренди. А також активно працюватимемо з правоохоронними органами, щоб стимулювати боржників сплачувати оренду», – повідомив заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Ігор Гуменчук.

Довідка: Нормативно-грошова оцінка є основою для формування ціни землі, особливо під час операцій з купівлі-продажу та розміру плати за землю. Вартість землі формує конкурентний попит на неї, який виявляється на аукціонах та постійно змінює її середньозважену вартість по оціночних зонах районів міста.

З огляду на зміну  проектів  забудови та розподілу території міста, проекту концепції генерального плану міста, інтересів розвитку підприємництва, можливостей покращення інвестиційного клімату міста, а також на вимогу  Закону України «Про оцінку земель» № 1378 від 11.12.2003 року  було розроблено нову грошову оцінку земель міста.

Останній раз грошову оцінку земель Львова було затверджено 1999 року Ухвалою № 210 сесії Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *