ОСТАННІ НОВИНИ

«Фронт Змін» знатиме про результати виборів у режимі реального часу

Львівський портал

|

Кандидат на пост Президента України, лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк заявив, що його спостерігачі і представники на виборчих дільницях знатимуть про зміст виборчого протоколу за 30 секунд після його підписання, повідомляє прес-служба кандидата.

У п’ятницю в інтерв’ю журналістам після телемосту з активами регіональних організацій «Фронту Змін» в Києві Арсеній Яценюк підкреслив, що повністю готовий до виборчого процесу: «Я переконаний у позитивному результаті. Всі налаштовані на перемогу. Не просто на перемогу президента Яценюка, а на перемогу країни».

«У нас дуже чітко налаштована система. По-перше, практично 90% всіх довірених осіб кандидата в президенти Яценюка – це юристи. Коли я приймав це рішення півроку тому, то чудово розумів, з ким я воюю і хто з іншого боку. З іншого боку – абсолютно безпринципні люди, які контролюють все, в тому числі й судову гілку влади. І ти можеш протиставити тільки одне: фахового юриста і твою законну позицію», – зазначив він.

Арсеній Яценюк заявив, що по кожному факту фальсифікацій, який зможуть зафіксувати його спостерігачі, буде судитися. «Будуть звернення до правоохоронних органів і буде відбуватися судовий розгляд справи по будь-яким спробам фальсифікувати результати виборів», – додав політик.

Він повідомив, що в четвер «Фронт Змін» протестував систему паралельного підрахунку голосів. Результат виборів буде відомий практично в режимі реального часу: «Буквально через 30 секунд після підписання протоколу я буду знати інформацію з приводу того, що відображено в протоколах».

За словами Арсенія Яценюка, така система необхідна для того, щоб попередити фальсифікації з заповненими протоколами: «У нас як відбувається на виборчих дільницях? Один протокол підписали, а зовсім інший протокол доїхав до окружної виборчої комісії. Це – основна модель фальсифікації».

«Є певні технічні складнощі, – додав він. – Але хотів би зазначити, що тільки три кандидати в президенти мають повноцінні штаби і повноцінних членів виборчих комісій і спостерігачів: це Тимошенко, Янукович і Яценюк. Власне кажучи, це ті три кандидати, які реально змагаються за перше місце. Боротьба складна, але правда, сила і перемога – на нашому боці!».

Арсеній Яценюк заявив, що на виборах очікує на результат, який дає можливість вийти в другий тур. При цьому він зазначив, що фальсифікації коливатимуться в межах 3-5%. «Коли проти мене працюють два, а вже сьогодні з`явилася інформація, що три політичні штаби, щоб максимально відібрати результат у Яценюка, найважливіше – це зберегти те, що ти можеш зберегти. Такі правила політичної війни. Треба перемагати в цій війні», – підкреслив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *