ОСТАННІ НОВИНИ

НБУ хоче встановити граничну маржу для банків між курсом купівлі та продажу валют

Львівський портал

|

Національний банк України відповідно до доручення Президента України щодо вжиття заходів з метою забезпечення стабільності грошової одиниці України та банківської системи має установити для суб`єктів ринку, які здійснюють валютно-обмінні операції з готівковою іноземною валютою, граничну маржу між курсом купівлі та продажу іноземних валют. Про це пише РБК-Україна посилаючись на НБУ.

НБУ зазначає, що результати аналізу статистичної звітності про встановлені банками курси купівлі та продажу іноземних валют за гривні для проведення валютно-обмінних операцій свідчать про те, що останнім часом різниця між зазначеними курсами становить від 2,0% до 5,5%. Така ситуація провокує виникнення негативних курсових очікувань з боку громадян, які ведуть до підриву довіри до банківської системи.

Також Національний банк України наголошує, що "неодноразово звертав увагу керівників банків на необхідність взяття ними під особистий контроль питань визначення курсів купівлі та продажу іноземної валюти за гривні. Зі свого боку Національний банк України на щоденній основі доводить до відома банків інформацію про середній курс за операціями банків з готівковими доларами США, який має використовуватись банками як орієнтир для здійснення котирувань зазначеної іноземної валюти під час проведення валютно-обмінних операцій", – йдеться в повідомленні. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *