ОСТАННІ НОВИНИ

У Запоріжжі під час мітингу "свободівців" били і затримували

Львівський портал

|

Всеукраїнське об`єднання "Свобода" звертається до Генеральної прокуратури України, МВС, СБУ і Центрвиборчкому з вимогою розслідувати події, що відбулася 1 січня 2010 року в Запоріжжі і притягти до відповідальності осіб, "причетних до нападу на учасників акції 01.01.2010, незаконного затримання довіреної особи кандидата в президенти України Олега Тягнибока ".

Відповідну заяву розповсюдила прес-служба ВО "Свобода" у суботу, 2 січня.

"Невдала спроба влади заборонити захід" Свободи "переросла в потурання міліцією дій українофобів, які застосували сльозогінний газ проти Віталія Подлобнікова і Анатолія Пенька – довірених осіб кандидата в президенти Олега Тягнибока", – наголошується в повідомленні.

"Проплачений антиукраїнський зброд намагався не пропустити на зустріч з О. Тягнибоком членів" Свободи "та прихильників організації. Кримінальні елементи напала на державний прапор України. Надалі стався арешт представників ВО" Свобода "і представників громадськості. Бандитські дії працівників міліції, скоординовані з нахабними нападами найманих бойовиків не залишають і краплі сумніву в спланований характер випадів проти ВО" Свобода "та пряму причетність до цього керівництва МВС у Запоріжжі", – наголошується в повідомленні.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" керівник запорізької обласної організації ВО "Свобода" Віталій Подлобніков, за три дні до планованої акції була подана заявка в міськраду про те, що ВО "Свобода" хоче провести зустріч з кандидатом у президенти, лідером об`єднання Олегом Тягнибоком , а також смолоскипну ходу від будівлі обладміністрації до міськради на честь 101-ї річниці з дня народження Степана Бандери.

За словами В. Подлобнікова, суд заборонив ВО "Свобода" проводити масові заходи і збори в Запоріжжя, посилаючись на те, що терміни подачі заявки не витримані (10 днів до початку акції).

Незважаючи на це активісти "Свободи", чекаючи прибуття О. Тягнибока, зважилися на проведення мітингу біля будівлі Запорізької облради. Під час проведення мітингу три людини, у тому числі В. Подлобнікова, затримала міліція. На них склали протоколи про адміністративне правопорушення і відпустили.

Крім того, В. Подлобніков повідомив про те, що було скоєно напад на одного з членів ВО "Свобода". За його словами, той ішов з українським державним прапором, підбігли невідомі, пирснули в обличчя з балончика зі сльозоточивим газом, після чого людина впала, впустивши прапор, а невідомі почали топтатися по державного символу.

Агентство поки не має інформації від правоохоронних органів.

Інтерфакс-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *