ОСТАННІ НОВИНИ

Смірнов прогнозує інженерні проблеми після запуску цілодобового водопостачання у Львові

Львівський портал

|

Виконавчі органи Львівської міської ради спільно з депутатським корпусом мусять змобілізувати сили та в найкоротший термін розробити проект модернізації і реконструкції існуючих водних мереж міста. Про це у коментарі «Львівському порталу» заявив депутат ЛМР від фракції ПРП Сергій Смірнов.

«Зараз завдяки коштам, що їх виділив уряд та чіткій роботі відповідних служб міської ради, всі роботи щодо водогонів, насосних станцій та ЦТП рухаються планово. Попри те, що є багато проблем, вони вирішуються досить оперативно. Це справді добрий приклад ефективної співпраці центральної та місцевої влади», – стверджує Сергій Смірнов. 

Щоправда, прогнозує депутат, не слід сподіватися, що все піде гладко одразу після запуску цілодобового водопостачання. «Очевидно, буде період налагодження всього процесу і як наслідок перебої в роботі окремих ділянок. Але відповідальні за проект – і заступник мера, і департамент, свідомі цього і готуються вже зараз до швидких виправлень. Це вселяє надію», – зазначив Сергій Смірнов. 

Натомість, додав депутат, інша частина, яку необхідно буде вирішувати, – це реконструкція і ремонт мереж в самому місті, що потребує більшої уваги. «Вже зараз ми маємо цілу низку проблем із станом самих водогінних труб та теплотрас. На окремих вулицях взагалі немає каналізації, як от вулиця академіка Голубця. Шкода, що три роки наших звернень наразі не виконуються, а з приходом цілодобового водопостачання, людям буде просто нікуди дівати використану воду. Те ж стосується і заміни водогінних труб, зокрема, на вулиці Листопадній, де вже кілька років поспіль вода витікає з труби просто на дорогу, а водоканал замість роботи займається відписками», – розповів С. Смірнов.  

За його словами, досягнуто домовленості з інженерним департаментом і управлінням щодо того, що вони зроблять комплексну картину стану мереж, а відтак з нового року буде змога планувати необхідні роботи і фінансування на них. «Будемо визначатись, що можна зробити самим, силами міського бюджету, а на що треба буде аргументовано просити гроші в уряду чи в області. Окремо ми домовилися, що вже днями буде представлена проектна документація на капітальний ремонт теплотраси по вулиці Кавалерідзе, яка цьогоріч стала бідою для частини сихівчан, котрі залишилися без тепла. Якщо це буде зроблено, то мусимо передбачити кошти і як тільки дозволить погода – приступити до капітальної заміни мережі, щоб зняти аварійні відключення тепла», – резюмував Сергій Смірнов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *