ОСТАННІ НОВИНИ

ВАТ «Миколаївцемент» «впіймали» на незаконних викидах в атмосферу

Львівський портал

|

Державна екологічна інспекція у Львівській області проведела перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ВАТ «Миколаївцемент», діяльність якого пов’язана з виробництвом цементу. Встановлено, що умови, встановлені в дозволі на викиди, виконуються не в повному обсязі, повідомляє офіційний сайт Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

Зокрема, виявлено, що в IV кварталі 2009р. підприємством здійснювалися залпові викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. При відключенні газоочисного устаткування експлуатувалося технологічне обладнання (обертові печі).

Інспектору з охорони навколишнього природного середовища було представлено довідки про час роботи обертових печей при відключенні ГОУ, а також акти лабораторних замірів викидів у відповідний період.

Шкода, заподіяна державі внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, становить 182 тис. грн.  В разі відмови ВАТ «Миколаївцемент» від добровільного відшкодування збитків, буде подано позов до Господарського суду Львівської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *