ОСТАННІ НОВИНИ

Завершується формування виборчих комісій до виборів

Львівський портал

|

Сьогодні завершується формування дільничних виборчих комісій у Львові та області загалом. Однак кошти, передбачені на закупівлю необхідного для роботи під час виборів канцелярського приладдя та паперу, до виборчих комісій досі не надійшли. Про це сьогодні повідомив під час прес-конференції голова комісії територіального виборчого округу Богдан Хапко.

За його словами, кошти мають надійти вже за три-чотири дні. «Оскільки наша комісія працює з 28 листопада, то мені довелося за власні кошти купувати приладдя», – сказав він.

Натомість головний спеціаліст зі зв’язків із громадськістю і ЗМІ Львівського апеляційного адміністративного суду Ольга Давид зауважила, що згідно з новим законом про боротьбу з корупцією, який вступить у дію вже 1 січня 2010 року, пан Хапко вчиняє корумповані дії. Також цей закон, за її словами, забороняє працювати у виборчих комісіях цілими сім’ями.

«Скільки працює зараз у виборчих комісіях людей, які є членами родини, невідомо. Це з’ясується під час виборчого процесу», – сказав Б.Хапко.

Водночас експерт з виборчого права Андрій Бурий зауважив, що новий закон немає зворотної дії, оскільки виборчі комісії формуються сьогодні, а закон вступить в дію лише 1 січня наступного року. «Тому застосувати цей закон до родинного складу комісій буде складно», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *