ОСТАННІ НОВИНИ

45% українських водіїв досі не користуються автоцивілкою

Львівський портал

|

В Україні динамічно розвивається страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Цьогорічна частка водіїв, які застрахували свою автоцивільну відповідальність зросла до 55%. Про це під час сьогоднішнього прес-семінару у Львові повідомив президент Моторно-транспортного страхового бюро України Володимир Романишин.

За словами В. Романишина кількість укладених договорів обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності у 2009 році зросла на 10% і склала 5,4 млн. шт. Аналогічною є і тенденція у Львівській області. І це за умови, що продажі автомобілів цього року скоротилися на 71%, а кількість ДТП – на 30%.  

«Вартість запасних частин та матеріалів, які використовуються при відновленні пошкоджених автомобілів та лікування і реабілітація постраждалих не по кишені більшості водіїв, які скоїли ДТП. Для тих, хто не застрахував свою автоцивільну відповідальність експлуатація автомобіля як джерела підвищеної небезпеки є фінансово ризикованим задоволенням», – відзначив він.

Довідка. Обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (Автоцивілка) страхує не автомобіль, а відповідальність його власника за шкоду, яку він може спричинити іншим учасникам дорожнього руху, третім особам унаслідок дорожньо-транспортної пригоди (ДТП).

На сьогодні в Україні середній збиток унаслідок ДТП складає близько 6 тис 700 гривень. Середня вартість річного полісу автовласнику обійдеться 210 гривень. Тобто, менше однієї гривні на день.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *