ОСТАННІ НОВИНИ

Майже три тисячі дітей виховуються у сиротинцях Львівщини

Львівський портал

|

У сиротинцях та інтернатах Львівщини виховується 2 тисячі 813 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 2 тисячі 32 дитини перебувають під опікою рідних або близьких. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник служби у справах неповнолітніх Львівської ОДА Володимир Лис.

«Після усиновлення опіка або піклування – це найвища форма, коли дитина залишається в родинному колі. У нас це третій показник в Україні після Рівного і Франківська», – зазначив В. Лис.

Паралельно з цим, за його словами, на території Львівщини 220 дітей проживають у прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу. «Всиновленими можуть бути близько 500 дітей із сиротинців Львівщини. Але більшість з цих дітей є хворими, також серед них є багато дітей, які мають родинні зв’язки, тобто є рідними братами і сестрами. Ми не розриваємо свідомо дітей з однієї сім`ї. Натомість є жителі області, які всиновлюють декілька дітей з однієї сім’ї», – розповів Володимир Лис.  

У той же час, за його словами, у східних областях у сиротинцях та інтернатах виховується по 11-12 тисяч сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. «З цих областей ми по 20-30 дітей щороку привозимо, а громадяни Львівської області всиновлюють дітей на сході України», – розповів Володимир Лис.

Як розповіла головний лікар Львівського будинку дитини №1 Алла Лігостаєва, у Львові немає випадків усиновлення дітей іноземцями. Натомість не бракує недобросовісних батьків, які народжують дітей для того, аби використати на себе кошти, які надає на утримання новонароджених держава. 

«Мами живуть за рахунок тих коштів, які виділяє держава на утримання дитини. Бувають такі випадки, коли дитина живе біля мами, соціальна служба займається цією дитиною, а потім цю дитину забирають в будинок дитини. Але забирають її не відразу маленькою, новонародженою, а тоді коли у цієї дитини починаються проблеми зі здоров’ям. Це стає перешкодою для всиновлення», – розповіла А. Лігостаєва. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *