ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко попереджає про загрозу авторитаризму в Україні

Львівський портал

|

Після приходу до влади Тимошеко або Януковича в Україні може встановитися авторитарний режим. Про це Президент України Віктор Ющенко заявив сьогодні, 13 грудня, виступаючи перед мешканцями Червонограда на Львівщині.
«Якщо ми хочемо говорити про майбутнє незалежної України, то воно можливе лише в системі демократії. Будь-який інший авторитарний режим – чи то Тимошенко, чи Януковича, який не дай Бог прийде на заміну демократії, приведе до нашої капітуляції», – заявив В.Ющенко
За його словами, ця капітуляція може розпочатися з того, що та ж таки Тимошенко проведе референдум, чи хоче Україна в європейський безпековий простір і нація, як вважає президент, скаже, що не хоче. «Вся Європа облаштувала спільний простір безпеки, а українці особливі», – каже Президент.
Він також припускає, що капітуляція може розпочатися з газотранспортної системи, оскільки газова угода, яку підписала Тимошенко з Росією, на думку Ющенка, є капітуляцією. Президент нагадав, що згідно з цією угодою Україна тепер платить найвищу ціну на газ в Європі, попри те що має з Росією спільний кордон.
Ющенко підкреслив, що Україна починала рік з ціною газу 420 доларів за тисячу кубометрів. Відтак зупинилися українські хімічні підприємства, бо такі ціни на газ роблять їх продукцію неконкурентноспроможною.
«Це світова криза, чи криза на сьомому поверсі на вулиці Грушевського?» – іронічно запитав Президент.
За його словами, за три роки ціни на газ виросли втричі, а ціни на транзит вже два роки не змінюються. Президент вказує, що якби Україна встановила ціну на транзит на рівні Австрії, то отримувала б додатково 40 мільярдів гривень. Натомість Тимошенко затверджує збитковий бюджет Нафтогазу в розмірі 33 мільярди, їздить по всьому світу і бере кредити.
«І мене питають чому я не підтримую прем’єра?» – наголосив Президент України.
За словами Ющенка, через ці угоди Україні нарахували 8.5 мільярдів доларів штрафу за невибраний газ. «А потім в Ялті зустрічаються голубки і кажуть що велика благодать зійшла на Україну, бо цього року Росія не вимагає сплати штрафів», – обурюється він.
Ющенко стверджує, що за цією угодою стоїть велика політика, політика української залежності. Президент вважає, що такі як Тимошенко оплачують національним суверенітетом свою політичну перспективу.
«Бо вона добре розуміє – є одна держава у світі, що може втручатися у внутрішні справи і допомогати розказувати українцям, кого треба обирати – це Росія. І тому в черзі стоять як за благословенням не до власного народу, а в іншій столиці. Це лакейство. Так можуть робити не українці, а малороси, хохли», – заявив Віктор Ющенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *