ОСТАННІ НОВИНИ

Новий президент розпустить парламент - Яценюк

Львівський портал

|

Кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк заявляє, що парламент розпустить вже новий глава держави. Так у суботу на телеканалі «Ізмаїл ТВ» (Одеська область) він прокоментував заяву Віктора Ющенка про намір розпустити Верховну Раду, якщо вона не прийме його проект Конституції. Про це повідомляє прес-служба кандидата.

«Я б порадив нинішньому президентові почитати чинну Конституцію, – сказав Арсеній Яценюк. – Згідно з чинною Конституцією, президент не має права розпуску парламенту за 6 місяців до виборів. А після виборів, гадаю, йому ніхто не дасть такої змоги. У нього була конституційна можливість, і я б навіть сказав – у нього був прямий конституційний обов`язок розпустити минулого року цей парламент, тому що коаліції немає донині. Він не виконав цей обов`язок».

Кандидат на пост Президента України підкреслив, що в разі перемоги на виборах розпустить нинішню Верховну Раду. «Хоча у мене немає сумнівів, що вони просто так з парламенту не вийдуть. Там же тепло, «мухи не кусають», грошей дають. Там, як у спадок, передаються посади. Вони там живуть, їх все влаштовує. Вони підозрюють, що десь є народ України, він десь далеко. Причому в телевізорі вони всі гарно говорять: «Ми ж тільки з народом, як же там бідний український народ, як він там живе». Потім сідають в броньовані мерседеси – і їдуть».

«Тому не буде жити цей парламент. Я вам це чітко кажу. Я їм підкажу вихід з Верховної Ради», – заявив Арсеній Яценюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *