ОСТАННІ НОВИНИ

Новий скандал на Львівському телебаченні: Климовича звинувачують у зловживаннях

Львівський портал

|

Львівське телебачення знову може опинитися в епіцентрі скандалу. Не встиг вщухнути конфлікт між керівництвом ЛТБ і засновниками УТ-Захід, як зажевріла іскра нової війни, цього разу внутрішньої. У розпорядження «Львівського порталу» потрапив відкритий лист працівників Львівської державної телерадіокомпанії до Прем`єр-міністра України

Юлії Тимошенко, в якому генерального директора ЛОДТРК Ярослава Климовича звинувать у чисельних зловживаннях та використанні службового становища.

Подаємо відкритий лист працівників ЛОДТРК без змін та без коментарів:

"Шановна Юліє Володимирівно!

Приводом до написання даного відкритого листа стали події, що відбуваються навколо Львівської обласної державної телерадіокомпанії. Як це не прикро, але мусимо констатувати: впродовж останніх років, що ЛОДТРК очолює Ярослав Климович, львівське телебачення з форпосту свободи слова, демократії та фахової журналістики перетворилася на приватний бізнес генерального директора державного підприємства.

Сьогодні, коли країну поглинає тотальна корупція, державне телебачення просто зобовязане викривати та попереджувати ці ганебні явища та процеси, що відбуваються на теренах регіону. Натомість очільник державного підприємства пан Климович через вказівки підлеглим не лише гальмує висвітлення брутальних схем та оборудок в органах місцевого самоврядування, він і сам став їх безпосереднім учасником.

Запропонувавши міській владі злочинний бартер – виготовлення та розміщення в ефірі ЛОДТРК потрібних міській раді програм взамін за нерухомість у центрі міста – пан Климович домігся незаконного передання в оренду ЛОДТРК так званого Будинку радіо, що знаходиться по вул.Княза Романа. Вартість оренди – 1 гривня, а її термін – 49 років. Частину цього будинку Климович одразу ж передав в оренду комерційній структурі, що належить його сину Ярославу Ярославовичу Климовичу. Цій же структурі гендиректор ЛОДТРК передав у довготермінову оренду з правом приватизації адміністративну будівлю площею 600 квадратних метрів, що знаходиться за адресою Високий Замок,4 і перебуває на балансі ЛОДТРК. Будинок уже реставровано і розпочато процес здійснення приватизації. 

На балансі ще однієї комерційної структури, генеральним директором якої є син Я.І.Климовича – Я.Я.Климович – перебуває також автомобіль, що ним пересувається гендиректор ЛОДТРК. Очолюване Климовичем-молодшим підприємство щомісяця отримує від ЛОДТРК державні кошти за оренду цього автомобіля. Водночас транспорт, що використовується ЛОДТРК для виробничих потреб, перебуває в катастрофічному стані (ЛОДТРК не виділяє коштів не те що на ремонт, а навіть на заправку автомобілів). І це попри те, що ефір телекомпанії заполонила політична реклама.

Тим часом будівля ЛОДТРК перетворюється на такий собі бізнес-центр. В приміщеннях державного телебачення функціонує ресторан, який чи не щотижня здається в оренду під весілля та інші заходи. Є також кафе, продовольча крамниця і навіть …стоматологічний кабінет (!). Опікуються ними виключно близькі родичі Ярослава Климовича. Щонайприкріше, всі ці неподобства чиняться на території державного режимного обєкту. І це лише короткий перелік злодіянь пана Климовича.

Відтак звертаємося до Вас з проханням припинити нецільове використання коштів та приміщень ЛОДТРК і запобігти цілковитому перетворенню державного підприємтсва на бізнес-проект його генерального директора. Маємо великі сподівання, що Ви як керівник уряду і кандидат у президенти, для якої боротьба з корупцією є одним із пріорітитетів у Вашій діяльності, не залишитесь осторонь тих безчинств, що кояться, і Ваше особисте втручання зупинить масштабні зловживання, що стали нормою для керівника ЛОДТРК.

Трудовий колектив ЛОДТРК неодноразово намагався зупинити злочинні дії гендиректора. Свого часу теперішній голова профкому ЛОДТРК Петро Остапишин через ЗМІ намагався протидіяти зловживанням. Наш колега, колишній головний редактор ЛОДТРК Василь Семен, не один рік переслідувався Ярославом Климовичем та був незаконно звільнений. Ветеран львівського телебачення Оксана Прокіп намагалася протидіяти свавіллю і була передчасно відправлена на пенсію. Група молодих і талановитих інженерів компютерної анімації за чесний і принциповий виступ на зборах трудового колективу по розвінчуванню діяльності генерального директора була розформована, а працівників незаконно звільнено.

Зі зрозумілих причин ми, трудовий колектив ЛОДТРК, не можемо опублікувати свої прізвища. Але у разі необхідності чесні працівники телерадіокомпанії готові дати правдиві свідчення компетентним органам. 

З повагою і надією на чесне розслідування злочинної діяльності гендиректора ЛОДТРК Ярослава Климовича

Трудовий колектив Львівської державної телерадіокомпанії».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *