ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентують виставку «Дітвак із сонцем у кишені»

Львівський портал

|

18 грудня у Львові запрезентують виставку «Дітвак із сонцем у кишені», повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Організатором виставки є Центр гуманітарних досліджень за участі Центру міської історії Центрально-Східної Європи та за фінансової підтримки Львівської міської ради.

Ця виставка є продовженням і завершенням роботи з творами поета та зустрічей із циклу «8 інтерпретацій Антонича». 

«Головним героєм виставки є дітвак з Антоничевих творів. Його ми інтерпретуємо як «внутрішню дитину», яку відкриваємо чи оживлюємо в собі, коли час до часу запитуємо про найпростіші речі, сприймаємо світ зачудовано і безкорисливо. Експозиція провадить дітвака через вісім умовних станів, спільних і для дитячого переживання, і для дорослого досвіду, а також для мистецької творчості. Виставка поезії – показ тих місць, де можемо його зустріти: питливого і рвійного, зачудованого і пам’ятливого, перетворюваного і радісного, чуйного і творчого», – зазначила координатор виставки Наталка Бабалик.

Окрім поезії, особливим місцем зустрічі із дітваком стане творчість львівського художника Олега Рибчинського, митця дітвацького світу і проникливого та тривалого інтерпретатора Антонича. Виставка живопису розгортається стобарвним прапором дня, в якому кожен знайде свою барву, свій настрій, а можливо, захоче доповнити його своїми враженнями і розумінням.

Своєрідним підсумком читання Антонича в Центрі гуманітарних досліджень стане видання «Чаргород», в якому вибрані твори поета, а також картини Олега Рибчинського поєднаються у путівник світом творчої уяви. Вихід цієї книги заплановано навесні 2010 року.

Нагадаємо, центр гуманітарних досліджень Львівського національного університету імені Івана Франка долучився до Року Антонича, провівши низку різноманітних заходів, серед яких створення електронної колекції «Богдан Ігор Антонич» у відкритому гуманітарному архіві «Антропос» (www.anthropos.org.ua), а також цикл міждисциплінарних семінарів «8 інтерпретацій Антонича», які запросили до спільного читання та розмови представників різних наукових і творчих середовищ Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *