ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові НАТО вчить силові структури інформувати громадськість

Львівський портал

|

Сьогодні у Львові в рамках Програми професійного розвитку Україна-НАТО розпочалася активна фаза практичного тренінгу для представників державних силових структур. У тренуванні, яке триватиме до 11 грудня, беруть участь речники та прес-офіцери інформаційних структур Міністерства оборони України, Державної прикордонної служби, МВС та Внутрішніх військ, Служби безпеки України, МНС та облдержадміністрації, повідомляє Західний регіональний медіа-центр МО України. Загалом у тренінгу бере участь близько 40 осіб. 

Мета заходу – оптимізація міжвідомчих та міжнародних процедур реагування на кризові ситуації шляхом участі у практичних заняттях. Особлива увага приділятиметься ефективності комунікацій, зокрема, наданню своєчасної та точної інформації прес-агентствам та громадськості в кризових ситуаціях. 

Захід відбувається у рамках роботи Євроатлантичного координаційного центру реагування на катастрофи (EADRCC). Під час роботи учасники у формі гри-симуляції відтворюють дії з безперервного інформування суспільства, накопичення та аналізу інформації, підготовки відповідної інформативно-консультативної документації в умовах ескалації умовного кризового стану в одному з регіонів України. Завдання є складним і багатопрофільним: серед навчальних питань фігурують реагування на заяви іноземних ЗМІ, зовнішньополітичні процеси тощо. 

Завершиться захід у п`ятницю, проведенням фінальної гри-симуляції за темою «Інформування громадськості в кризовій ситуації», та прес-конференцією для представників місцевих ЗМІ щодо результатів навчань. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *