ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний комітет побоюється, щоб на пробному тестуванні не нагріли руки

Львівський портал

|

Антимонопольний комітет України зобов’язав Міністерство освіти і науки України визначити вичерпний перелік витрат, що можуть закладатися до вартості пробного зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників середніх навчальних закладів, яке проводить Український центр оцінювання якості освіти. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Зокрема, Міносвіти та підзвітний відомству Центр повинні розробити та погодити з Комітетом методику розрахунку витрат, з яких формується плата за зазначене оцінювання. У свою чергу це дозволить визначити економічно обґрунтовану вартість послуги, яка сьогодні надається в усіх регіонах країни.

Крім того, Міносвіти, на вимогу Комітету, має забезпечувати належний контроль за дотриманням Центром та його регіональними підрозділами встановленого порядку визначення оплати та наданням таких послуг.

«Позиція Антимонопольного комітету щодо освітніх послуг залишається однозначною: їх вартість має бути економічно обґрунтованою, доступною кожному українському студенту, його батькам. Це, передусім, стосується послуги з оцінювання знань майбутніх абітурієнтів, з отриманням якої розпочинається шлях до студентського життя. Вважаю, що сьогодні вартість цієї послуги є недостатньо прозорою та завищеною. Тому очікую на оперативну реакцію з боку Міністерства освіти і науки. Проект вичерпного переліку витрат, що можуть закладатися до вартості пробного оцінювання випускників, Міносвіти зобов’язане погодити з Комітетом», – наголосив в.о. Голови Комітету Олександр Мельниченко.

Як уже повідомлялося, Комітет також зобов’язав Міносвіти розглянути технологічні пропозиції різних платіжних систем перед прийняттям рішення про масове запровадження єдиних електронних студентських квитків, які будуть поєднаними з платіжною карткою. За висновками Комітету, це дасть змогу фінансовим установам внести найбільш конкурентоспроможні пропозиції, найкращу з яких має обрати Міністерство.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *