ОСТАННІ НОВИНИ

Влада панічно боїться, що суд скасує двоставковий тариф

Львівський портал

|

Аби не дати владі шансу вкотре затягнути резонансний процес по двоставковому тарифу, Громадський форум Львова спільно із іншими позивачами домагається, щоб справа була передана у Галицький районний суд, інформує прес-служба ГФЛ.

Нагадаємо, 2 грудня колегія Господарського суду Львівської області зупинила розгляд справи у зв’язку із поданням виконкомом двох апеляційних скарг до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Цинічності високопосадовців Львівської міської ради, зокрема, міського голови Львова Андрія Садового, причетних до впровадження двоставкового тарифу, немає меж. Під час судового засідання представник Львівської міської ради Роман Оліярник за дорученням міського голови подав дві апеляційні скарги.

Першою про перенесення розгляду справи в суд за територіальною підсудністю – у Львівський окружний апеляційний суд.  Також міський голова Львова чомусь саме наприкінці судових слухань вирішив у якості третьої особи залучити Національну комісію з регулювання електроенергетики – аби отримати висновки комісії щодо вартості однієї гігакалорії для підприємств, які виробляють комбіновану енергію.

Депутат Львівської міської ради, співзасновник Громадського форуму Львова Теодор Дяків вважає, що Львівська міська рада штучно затягує розгляд справи за допомогою процедурних моментів. «Судді Господарського суду Львівської області не могли вчинити інакше, адже як представники суду першої інстанції не мали права розглядати апеляційні скарги. Тим часом Львівська міська рада, скориставшись правом на подання апеляції, уже на стадії прийняття рішення подала апеляційні скарги, аби затягнути розгляд справи на довгі місяці», – зазначив Т.Дяків.

На думку позивача у справі, члена ГФЛ Сергія Компанійця, Львівська міська рада, впроваджуючи двоставковий тариф, діяла незаконно, оскільки, згідно із договорами між ЛКП з „Львівтеплоенерго” та „Залізничтеплоенерго”, споживачами послуг виступають не власники квартир, а посередники – ЛКП. «Двоставковий тариф може бути тільки тоді, коли є два учасники: виробник виступає як виконавець і напряму заключає договір зі споживачем. Виходить абсурд: споживач (ЛКП) надає послуги споживачу (власнику квартири)», – резюмує Сергій Компанієць.

ЖБК та ОСББ, на думку позивача, не зобов’язані платити за приєднане теплове навантаження, до того ж максимальне, а оплачувати за використаний товар – теплову енергію – виключно за показниками лічильника.

Громадський форум Львова спільно із іншими позивачами у справі подали зустрічне клопотання до колегії суддів Господарського суду Львівської області прийняти ухвалу про передачу справи до Галицького районного суду. Якщо сторони погодяться, то справа, яка може тривати ще 8 місяців, оскільки в Апеляційному адміністративному суді знаходиться близько 30 тис. скарг на введення двоставкового тарифу, має шанс вирішитися у короткі терміни.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *