ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні впевнені, що Євро-2012 прийматимуть 4 українські міста

Львівський портал

|

Директор Координаційного бюро з підготовки України до Євро-2012 Ілля Шевляк переконаний, що 11 грудня на Виконкомі УЄФА 4 українських міста будуть здатні підтвердити свою спроможність проводити матчі Євро-2012. Про це пан Шевляк сказав сьогодні під час телемосту «Київ-Варшава», організованого Інформаційним центром «Україна-2012».

На думку Голови Спілки PL.2012 Марчін Герра, Союз європейських футбольних асоціацій повинен затвердити чотири міста-учасників Євро, виходячи, насамперед, з останніх успіхів України в підготовці інфраструктури єврочемпіонату.

За словами Марчіна Герри, прогрес Україною досягнутий і в інвестиційній сфері. «Нині маємо разом 120 інвестиційних проектів з підготовки до турніру», – сказав пан Герра. Він наголосив, що Україна і Польща повинна сповна скористатися турніром Євро-2012 для просування іміджу своїх країн у світі. «Раніше ми говорили про об’єкти інфраструктури Євро-2012, а тепер повинні обговорювати організаційні моменти», – зазначив Марчін Герра.

Підтримав слова пана Герри Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Олександр Моцик, який наголосив на важливості вирішення питання візового режиму та транскордонної співпраці. «Потрібно створити умови для вільного пересування через кордон громадян обох країн. У цьому напрямку Україна та Польща співпрацює з Брюсселем, але найбільше українська сторона чекає на допомогу Польщі, коли та головуватиме в Європейському союзі, а це друга половина 2011-го року. Це стосується якомога більшого спрощення процедури перетину кордону, але найбільше хотілося би до Євро-2012 здобути безвізовий режим», – сказав Олександр Моцик. Він додав, що наразі є домовленість української та польських сторін щодо будівництва кількох пунктів пропуску на території обох країн. «Вже до Євро-2012 можуть бути побудовані кілька пунктів перетину кордону. Серед них можуть бути Угринів- Долгобичув, Грушів – Будомєж, Белз – Будинін та інші. Зважаючи на те, що деякі із вже існуючих пунктів пропуску нещодавно реконструювалися і будуть модернізуватися, проблем із перетином кордону для уболівальників Євро-2012 бути не повинно», – сказав пан Моцик.

Окрім того, за словами Посла України в Польщі, нещодавно Міністр закордонних справ України Петро Порошенко разом із своїм польським колегою Радиславом Сікорським підписали угоду щодо можливості здійснення спільного контролю над українсько-польським кордоном», – резюмував Посол Моцик.

В свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Яцек Ключковський зазначив, що проблема безпеки є дуже важливою, і навпаки потрібно захистити українські та польські міста від груп фанатів. «Не думаю, що рух між Україною та Польщею буде настільки великим. Польська команда гратиме в себе в країні, а Україна в себе. Для прикладу, Австрія і Швейцарія до єврочемпіонату запровадила візовий режим», – акцентував пан Ключковський.

Як повідомив Олександр Моцик, нині на 540 кілометрів спільного кордону функціонують по 6 пішохідних і автомобільних пунктів їхнього перетину.

Інформаційний центр «Україна-2012»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *