ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця через борги відмінятиме приміські поїзди

Львівський портал

|

Львівська залізниця вкотре змушена звертати увагу обласних адміністрацій на заборгованість за перевезення пасажирів пільгових категорій. Про це інформує прес-центр  
державного  територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

За підсумками 11 місяців 2009 року, уповні розрахувалися із залізницею лише Львівська, Тернопільська та Волинська області. Натомість інші області Західної України мають значну заборгованість: Закарпатська відшкодувала 73,9% передбачених коштів, Чернівецька – 84,6% та Івано-Франківська – 89,5%. Та найгіршою є ситуація з розрахунками Рівненської ОДА – там видатки залізниці на перевезення пільговиків відшкодували лише на 64%.

Зважаючи  на це, Львівська залізниця висловлює  подяку керівникам Львівської, Волинської та Тернопільської областей за вчасне виконання зобов’язань і сподівається на таку ж співпрацю у майбутньому. А у разі невиконання умов співпраці іншими обласними адміністраціями, залізничники, аби скоротити збитки від перевезень у приміському сполученні, змушені будуть вдатися до відміни деяких дизель- та електропоїздів. Зважаючи на суми заборгованості, найімовірніше, у Рівненській області доведеться скасувати п’ять або й шість потягів, інші області-боржниці можуть втратити по три поїзди. Наразі триває моніторинг завантаженості приміських потягів на усіх напрямках у вказаних регіонах.

Щодоби  збитки Львівської залізниці  від приміських перевезень зростають і вже становлять орієнтовно 1 млн. 377 тисяч гривень (минулого року ця цифра дорівнювала 950 тисяч гривень).

Також понад 16 мільйонів збитків Львівська залізниця зазнала від перевезень студентів вищих навчальних закладів та учнів професійно-технічних училищ. За підсумками 10 місяців 2009 року залізниця надала вказаних послуг на суму 20 323,4 тис. грн., а отримала компенсації від Міністерства освіти і науки у сумі 4 039,3 тис. грн. Відтак, непокрита сума становить 16 284,1  тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *