ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мерія не бажає врегулювати питання пасажирських автобусних перевезень

Львівський портал

|

У Львові вже впродовж чотирьох років не проводяться конкурси на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Про це сьогодні під час сесії Львівської обласної ради повідомив начальник управління розвитку транспорту, зв’язку та дорожнього господарства Львівської ОДА Володимир Гарбуз.

«З 2005 року Львівська міська рада не провела жодного конкурсу на пасажирські перевезення. У 2008 році закінчилися всі дозволи у перевізників і я не знаю яким чином вони працюють. Під час перевірок ми виявляли водіїв, які не мали ні прав, ні шляхового листа. Представники обласної адміністрації неодноразово зверталися до Львівської міської ради з питаннями щодо цієї ситуації, але не отримали жодної відповіді», – зазначив В.Гарбуз. 

За його словами, значних проблем мешканцям області, які працюють у Львові додає й те, що мерія вирішила скоротити маршрути автобусів. Намагаючись обмежити кількість автобусів у центральній частині міста, мерія обмежила в’їзд приміських автобусів лише до автостанцій, що на межі міста. Посадовець констатував, що надходить багато скарг від мешканців, котрі обурюються, що їм доводиться двічі платити за проїзд. Однак жодної поради на це він надати не зміг.

Водночас депутатів облради цікавило питання, хто мав би облаштувати належним чином автостанції, більшість з яких знаходиться у занедбаному стані. Зокрема, депутат Василь Пазиняк поцікавився, коли буде облаштовано зупинку автобусів на Яворівський напрямок, яка знаходиться на вул. Шевченка, біля Янівського кладовища. «Там немає не лише жодної станції, але й громадських туалетів, хто має за це відповідати»», –поцікавився депутат. 

Натомість В.Гарбуз зазначив, що це ще одне питання, відповіді на яке неможливо отримати з мерії. «Міська рада не хоче піднімати це питання. Місто просто не дає землю для облаштування таких зупинок. Хоча під час останньої наради начальник управління транспорту міськради Микола Шкурган на словах пообіцяв, що буде виділено чотири ділянки, на яких, зокрема, будуть збудовані зупинки на Яворівський та Золочівський напрямок. Проте він не конкретизував якої величини будуть ці ділянки та коли вони будуть виділені», – зазначив В.Гарбуз.

Він висловив сподівання, що зупинки зведуть бодай до 2012 року. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *