Ющенка отруїв генерал ФСБ Росії?

Львівський портал

|

Керівник головної служби з питань діяльності правоохоронних органів Секретаріату Президента Олег Литвак заявляє, що до справи про отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка причетний генерал ФСБ Росії, передає ІМК.

«Справа (про отруєння В.Ющенка – ред.) дуже делікатна. Як людина, яка спостерігає, а не розслідує (хоча іноді у мене дуже сверблять руки, але я не слідчий), я б прокоментував це так: думаю, що слідчим давно відомі замовники цього злочину і виконавці. Але, на жаль, вони перебувають в іншій країні, в цьому немає ніякої таємниці», – заявив О.Литвак.

За його словами, один з тих, хто причетний до цієї справи, – генерал ФСБ Росії.

 «І він живе під іншим прізвищем, а не під прізвищем Сацюк. Інші – радники в інших інстанціях, в МВС або ще десь. Вважаю, що якби я розслідував справу, то підняв би її до того горизонту, де сказав би суспільству і постраждалому, в першу чергу, що виконавці цього злочину відомі, і назвав їхні прізвища», – сказав О.Литвак.

Проте на сьогодні, відзначив він, у нас немає закону, який би дав можливість з іншої країни цих осіб депортувати.

«Отже, потрібно припинити слідство до кращих часів. І не потрібно морочити голову ні постраждалому, ні суспільству, що справа розслідується. Імітувати слідство не потрібно. Слідство – як ниточка клубка, дійшов – далі вузлик, не виходить – зупиняйся і чекай кращих часів. Але так можна вести до безкінечності, а потім раз – і зміниться влада, можуть прийти ті, хто не зацікавлений в цій справі, і скажуть, що винести потрібно постанову, що немає підстав для подальшого розслідування, справу потрібно закрити. Але резонансність справи не має кінця», – вважає О.Литвак.

proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *