ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк закликає закрити кордон для нелегальної імміграції

Львівський портал

|

Кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк підкреслює, що українська держава має потурбуватися про здоров`я та освіту своїх громадян і закрити свій кордон для незаконної імміграції. Про це він сказав на мітингу-телемості між Луганськом та десятьма іншими містами області, повідомляє прес-служба кандидата.

«Для мене найголовніше, щоб кожен з вас у нас в Україні почувався людиною. А для цього держава – і це її безпосередня функція – повинна реалізувати дві цілі: перша – здоров`я, друга – освіта. Країні необхідна здорова і освічена нація. Питання здоров`я та чисельності українців є вкрай важливим. Без змін у системі освіти і без змін у системі охорони здоров`я нічого не вийде», – підкреслив кандидат у президенти.

Він зазначив, що українців 1991 року було 52 мільйона, сьогодні – 46 мільйонів, а до 2050 року, за прогнозом Організації Об`єднаних Націй, буде 36 мільйонів. «Нас дедалі менше і менше. Ми старіємо, хворіємо і вимираємо. Це – реальний стан країни. Працювати хто буде? Залишиться територія. Причому на цій території, скоріш за все, працюватимуть інші», – підкреслив Арсеній Яценюк, пояснивши, що через перенаселеність інших країн стрімко зростає незаконна імміграція.

За його словами, цей процес вже відбувається в Україні. «Сотні і тисячі робочих місць в Україні зайняті людьми, які прибули до України без жодних документів. Фактично країна перетворюється на відстійник для осіб без громадянства, для громадян інших країн, які незаконно прибувають сюди, в Україну. І на це все закриває очі правоохоронна система – всі мають свою частку: отримують документи, їх тут легалізують. Тому моє завдання, у тому числі, – припинити незаконне переміщення громадян інших країн на територію України», – констатував А. Яценюк.

Нагадаємо, з першого січня 2010 набуває чинності угода з ЄС про реадмісію, згідно з нею, в кількох областях України неподалік західних кордонів розмістять пункти утримання нелегальних мігрантів, висланих з ЄС до України. Планується, що один з таких пунктів має бути розміщений у палаці графа Бадені в Буську. Донедавна цей будинок був у підпорядкуванні Міноборони, а тепер його передали МВС.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *