ОСТАННІ НОВИНИ

Климович з Димінським помирилися?

Львівський портал

|

21 листопада підписано договір між гендиректором ТРК "Міст" Я.Я Климовичем та гендиректором ЛОДТРК Я.І Климовичем про те, що до 27 листопада "Міст-ТБ" надаватиме ЛОДТРК можливість безперешкодно виходити в ефір з центральної апаратної ТРК "Міст".

Про це у коментарі Zaxid.Net повідомив виконавчий директор "Міст-ТБ" Андрій Кісера. Угоду підписано у присутності представників правоохоронних органів та представника інвестора ТРК "Міст" Ігоря Дедишина. "Надалі "працівники ЛОДТРК мають забезпечити для себе можливість виходити в ефір без участі нашого обладнання", – зазначив він.

"Гендиректор ЛОДТРК Ярослав Климович штучно накручує ситуацію з орендованими у ЛОДТРК приміщеннями компанією "Міст-ТБ", на мій погляд, для того, щоб завуалювати особисті менеджерські прорахунки керівника телекомпанії у політичну обгортку", – заявив Андрій Кісера, коментуючи інформацію про захоплення представниками ТРК "Міст" центральної апаратної ЛОДТРК.

"Пан Климович штучно накручує ситуацію, оскільки на сьогоднішній день, не маючи змоги через особисті менеджерські прорахунки виходити в ефір з власної аналогової апаратної ЛОДТРК, яка, якщо не помиляюся, була встановлена ще у 1980 році. Натомість, він прагне транслювати передачі Львівського телебачення з цифрової апаратної компанії "Міст-ТБ", приміщення якої ми орендуємо у ЛОДТРК, а обладнання є власністю "Міст-ТБ". А щоб не "вилазили" його менеджерські прорахунки – він надає ситуації політичного забарвлення", – зазначив Андрій Кісера.

Також Андрій Кісера наголосив на тому, що він лише з 19 жовтня ц.р. обіймає посаду виконавчого директора "Міст-ТБ".

"Упродовж останнього року генеральним директором "Міст-ТБ" є син гендиректора ЛОДТРК Ярослава Климовича – Ярослав Ярославович Климович. Про які провокації може йтися?", – зазначив Андрій Кісера.

Андрій Кісера також спростував заяву Ярослава Климовича про те, що він нібито приносив до нього на підпис "ряд документів, які "здавали" ЛОДТРК".

"Я особисто не приносив жодних таких документів на підпис пану Климовичу – ні напередодні інциденту, ні раніше, хоча спілкувався з ним мало чи не щодня, як особисто (до речі у присутності гендиректора ТРК "Міст" Я.Климовича), так і в телефонному режимі. Якщо гендиректор ЛОДТРК заявляє, що я йому приносив якісь документи, то нехай він юридично засвідчить свої заяви – покаже зареєстровані його канцелярією ці документи", – заявив Андрій Кісера.

Нагадаємо, що у коментарі Zaxid.Net Ярослав Климович заявив про те, що у четвер виконавчий директор ТРК "Міст" Андрій Кісера приніс йому ряд документів "з наполяганням їх підписати і які, фактично, просто "здавали" ЛОДТРК".

Учорашні події на Львівській облдержтелерадіокомпанії генеральний директор компанії Ярослав Климович розцінює виключно як "спробу грубого шантажу на нього особисто з метою подальшого впливу на виборчих процес в регіоні". Передумови та перебіг учорашнього інциденту, Ярослав Климович пов‘язує виключно з "наміром інвестора "УТ Захід" (а ним є Петро Димінський) примусити його сліпо виконувати вказівки на користь одного з кандидатів у президенти".

"Вчора охоронці ТРК "Міст" увірвалися у центральну апаратну, де ми спільно працюємо ще з вересня ц.р., і наказали покинути апаратну нашим працівникам, заявивши, що вони не дадуть вийти в ефір Львівській телерадіокомпанії. Нападники закрили в апаратній наших працівників – випускового редактора Олену Залогу і двох інженерів, де утримували їх до прибуття співробітників СБУ та міліції,яких ми викликали", – розповів Ярослав Климович.

Коментуючи вихід в ефір на супутниковому телеканалі "УТ-Захід" запису, на якому Ярослав Климович начебто домовляється з Петром Димінським, про суборенду прайм-тайму з озвученням певних сум, Ярослав Климович розцінив це, як "шантаж у вигляді плівок".

"Я розцінюю це, як спробу через шантаж у вигляді плівок (які я не знаю, коли писалися і явно були змонтовані) змусити мене підписати згубні для ЛОДТРК листи ТРК "Міст" з метою впливу на виборчий процес в регіоні у контексті виборів Президента України, а у перспективі – з метою впливу на вибори до місцевих органів влади", – наголосив Ярослав Климович.

Сам він не знає, на користь якого кандидата у Президенти України планувалося використати результати підписаних угод.

"Я особисто не знаю, мені важко сказати, однак, щоб визначити, на користь якого кандидата все це затівалося, варто звернути увагу на політику мовлення "УТ-Захід", – зазначив гендиректор ЛОДТРК.

Разом з тим, Ярослав Климович, відкинув припущення, що провокація переслідувалася з метою розкручування на майбутнє виборчої кампанії Петра Димінського на посаду міського голови Львова.

"Я не думаю, що Петро Димінський хоче балотуватися на мера Львова. Я не зауважував, що він має такий намір", – зазначив Ярослав Климович.

Разом з тим, Ярослав Климович, коментуючи Zaxid.Net учорашні події, наголосив, що "конфлікт вичерпано". "Хочу наголосити, що криміналу у вчорашніх подіях немає. Все це буде вирішуватися у цивільно-правових відносинах між сторонами. Сьогодні було підписано угоду те, що ЛОДТРК виходитиме в ефір до 27 листопада з центральної апаратної ТРК "Міст" у стандарті цифрового мовлення, а далі ми перейдемо працювати в аналоговому режимі в нашій старій апаратній ЛОДТРК. Конфлікт вичерпано", – заявив Ярослав Климович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *