ОСТАННІ НОВИНИ

Справу проти міліціонерів, які до смерті побили чоловіка, скеровано до суду

Львівський портал

|

Прокуратура м. Червонограда закінчила досудове слідство у кримінальній справі, порушеній 24.01.2008 року, за фактом перевищення службових повноважень працівниками Сокальського райвідділу міліції, а саме заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівщини. 

Як з’ясувало слідство, 01.01.2008 року, близько 03.30 год. міліціонери Сокальського РВ на пл. Січових Стрільців, що в Сокалі затримали за порушення громадського порядку одного чоловіка. Оскільки останній відмовився виконати вимогу працівників міліції добровільно сісти в їх службовий автомобіль та проїхати до приміщення райвідділу, його примусово помістили в службову машину.

У подальшому, знаходячись в критому кузові службового автомобіля, працівники міліції, всупереч вимогам закону, нанесли чоловікові неодноразові удари руками і ногами в різні частини тіла. Такими діями правоохоронці спричинили потерпілому тяжкі тілесні ушкодження у вигляді множинних переломів ребер, масивних крововиливів в тканини грудної клітки, спини та голови. Вказані тілесні ушкодження в сукупності викликали розвиток шокового стану та стали причиною смерті його смерті.

Незважаючи на довготривалість розслідування даної кримінальної справи, що було обумовлено необхідністю проведення цілого комплексу складних експертиз і значного обсягу слідчих дій, прокуратурою доведено вину працівників міліції у вчинені злочинів, передбачених ст. 365 ч.3 (перевищення або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та ст. 121 ч.2 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Вказаним особам пред’явлено обвинувачення у скоєнні інкримінованих їм злочинів, обрано запобіжний захід – взяття під варту. 

Досудове слідство закінчене, справу скеровано на розгляд до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *