ОСТАННІ НОВИНИ

Припинення 20% знижки у ціні на російський газ стане серйозним ударом по економіці України – В.Янукович

Львівський портал

|

Даючи у прямому ефірі регіональної ТРК міста Коростень свою оцінку вчорашній зустрічі двох прем’єрів – Росії та України, а також досягнутим там домовленостям, Голова Партії регіонів Віктор Янукович зазначив, що це «дуже добре, коли взагалі сідають за стіл переговорів, і добре, що відновлено роботу очолюваного прем’єрами двох країни Комітету з питань економічного співробітництва, п’яте засідання якого відбулося в Ялті». Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.  

А той факт, що за останні роки фактично зруйновано роботу Українсько-російської міждержавної комісії, очолюваної двома президентами – України і Росії, і що діалог між ними сьогодні відбувається через засоби масової інформації, на думку В.Януковича, то це дуже погано. «Більше того – це взагалі неприпустимо у стосунках між такими країнами, як Україна і Російська Федерація», – зауважив він. 

«Разом із тим, якщо подивитися на одне з прийнятих вчора дійсно ключових рішень, а саме – про припинення з нового року дії 20%-ї знижки у ціні на російський газ, що зрівняє ціну на блакитне паливо для України з європейською, то це фактично призведе до дуже серйозного навантаження на вітчизняні підприємства, суттєвого підвищення собівартості їхньої продукції та, відповідно, зниження її конкурентоспроможності», – розповів В.Янукович. 

На його думку, той факт, що знайти порозуміння у газовому питанні на 2010 рік не вдалося, стане серйозним ударом по економіці всієї держави. «Хоча, якщо пам’ятаєте, ми чули на початку цього року, що перехід на європейські ціни буде поступовим, і що він буде розтягнутий до 2011, 2012 років», – сказав він. 

«Але, підкреслюю, на жаль, цього не сталося. Те, що відбулося вчора, безумовно, це дуже серйозний недолік. І якщо це рішення вже прийняте офіційно, це дуже погано», – додав В.Янукович. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *