ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво ДПА виявило понад 100 «збиткових» податкових інспекцій

Львівський портал

|

Голова Державної податкової адміністрації України Сергій Буряк доручив оптимізувати структуру регіональних податкових інспекцій. Таке доручення він дав першому заступникові голови ДПАУ Володимиру Кайзерману під час колегії відомства.

С.Буряк повідомив, що всього в Україні діє 472 ГПІУ, що налічують 48 тис. працівників. Вони обслуговують більше 1 млн платників податків. При цьому, 60 інспекцій забезпечують 80% надходжень до бюджету за рахунок роботи з крупними платниками, ще 300 інспекцій забезпечують щомісячне надходження до бюджету від 1 до 25 млн. грн. "І ще у нас є більше 100 інспекцій, робота яких малоефективна при великій чисельності. Вони дають 500-700 тис. грн в місяць, і тримати 100-200 осіб там, недоцільно. Нам також треба думати про підвищення ефективності роботи спеціалізованих податкових інспекцій", – сказав він.

С.Буряк підкреслив, що обласний апарат складає 20% від загальної чисельності штату ДПАУ. "Сьогодні він фактично перетворився на транзит для кореспонденції між районними податковими інспекціями і центральним апаратом. Тому прошу вас, Вадиме Олександровичу, переглянути структуру і чисельність обласного апарату, і подати свої пропозиції, щоб не було у нас на одного працівника два генерали", – сказав він, звертаючись до В.Кайзермана.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *