ОСТАННІ НОВИНИ

Почастішали випадки підробок 200-гривневих купюр

Львівський портал

|

Національний банк України (НБУ) повідомляє про частіші випадки підробки грошових знаків номіналом 200 гривень 2001 року випуску.

У телеграмі НБУ (від 16 листопада п.р. №08-025/24607), текст якої має у своєму розпорядженні УНІАН, зокрема, йдеться: «Повідомляємо, що протягом 2009 року значно збільшилася кількість вилучених з обігу підроблених банкнот номіналом 200 гривень 2001 року випуску».

Нацбанк інформує про виявлені три основні варіанти підробки.

Основні ознаки підробки: банкнота склеєна з двох аркушів, флуоресценція паперу відсутня, поверхня банкноти гладенька або може бути деформована шляхом тиснення. У підроблених банкнотах водяний знак і захисна стрічка імітовані друком, при цьому текст на захисній стрічці не читається. Рельєфність елементів у місці розташування портрета Лесі Українки імітована нанесенням прозорого шару з клею.

У Нацбанку відзначають, що достовірність таких банкнотів визначається не лише за допомогою універсальних детекторів валюти, напівавтоматичних детекторів і автоматизованих систем сортування банкнотів, а також за уважного візуального контролю.

proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *