ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові безпритульні тварини кусають рідше, ніж домашні

Львівський портал

|

Для того, щоб скоротити кількість безпритульних тварин у місті, цьогоріч було кастровано 342 тварини, яких відпущено на попереднє місце проживання. Відтак кількість покусів, завданих безпритульними тваринами, скоротилась на 47 випадків або 10%. Кількість покусів від тварин, які мають власників переважає і становить 61% від загальної їх кількості. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За даними санепідемстанції та ветеринарного відділу, всього за 10 місяців 2009 року постраждало від укусів тварин 922 людини; 552 покуси внаслідок нападу тварин, які мають власників і 363 покуси безпритульними тваринами. За аналогічний період 2008 року: 952 покуси, 552 тваринами, які мають власників і 400 безпритульними тваринами.

«На території підприємства ми збудували чотири нових вольєри за європейськими стандартами, в яких утримуємо 12 тварин. Уже розробили проект реконструкції приміщень для тварин і плануємо до кінця року виконати частину робіт. Це дозволить нам більше тварин стерилізувати, оскільки ми матимемо де їх утримувати під час реабілітаційного періоду», – розповів директор ЛКП «Лев» Олександр Стаєнний. 

Зараз підприємство працює над тим, щоб впровадити практику маркування кастрованих безпритульних тварин.

«Популяція безпритульних тварин залежить від того, як люди поводяться з хатніми. Свідоме ставлення до домашніх улюбленців зменшує кількість безпритульних. Йдеться про стерилізацію, виховання тварини, роботу з кінологами», – зауважує заступник голови Львівського товариства захисту тварин Максим Підболячний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *