ОСТАННІ НОВИНИ

У Бродах шукають останки жертв розстрілів 1941 року

Львівський портал

|

Наукові працівники товариства пошуку жертв війни «Пам`ять», спільно з науковцями Центру досліджень визвольного руху та Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» в п’ятницю, 6 листопада, розпочали пошукові роботи в місті Броди Львівської області, повідомляє прес-центр ЦДВР.  
Метою експедиції було виявити останки політичних в’язнів Західної України, яких розстріляли органи НКВД влітку 1941 року. Про це повідомив в. о директора ЦДВР, учасник розкопок Василь Стефанів.
Про можливе захоронення жертв розстрілу в літі 1941 року, розповіли місцеві мешканці Бродів. Наукові працівники «Пам`яті», ЦДВР та Національного меморіалу «Тюрма на Лонцького» на подвір’ї Церкви Чесного Хреста провели шурфування ділянки ймовірного місця захоронення розстріляних. Поки що роботи тривають. Науковці планують продовжувати розкопки до тих пір, поки дозволять погодні умови.
Голова товариства пошуку жертв війни «Пам`ять» Любомир Горбач, розповів, що працюють для того, аби знайти та належно перепоховати якомога більше останків загиблих. «Займаємось пошуковою роботою по селах Львівщини. Вже наступного року, плануємо виконувати основні розкопки в Бродах, Яворові, Нижній Рожанці, що у Львівській області. Сподіваємось на фінансове сприяння Львівської обласної ради» – сказав він.
Також працівники ЦДВР звертаються з проханням до тих, хто володіє докладнішою інформацією про страшні події літа 1941 року у Бродах, або інформацією про інші місця захоронення, знає свідків цих подій чи має інші факти, просимо звертатися за адресою: 79026, м. Львів, вул. Козельницька, 4/501. Тел/факс (032) 299-45-15, [email protected].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *