ОСТАННІ НОВИНИ

Україна виготовлятиме свій «Таміфлю»?

Львівський портал

|

Фармацевтичні підприємства Харківської області готові протягом двох тижнів налагодити випуск ефективного протигрипозного препарату. Про це сьогодні на брифінгу в Харкові заявив голова облдержадміністрації Арсен Аваков.
Він наголосив, що фармпідприємства області готові протягом двох тижнів налагодити виробництво препарату «Таміфлю» або препаратів аналогічної дії.
«Ми розглядаємо можливість в найкоротший термін налагодити виробництво препарату, аналогічного «Таміфлю», або безпосередньо «Таміфлю» на одному з харківських підприємств. При оптимістичному розвитку подій ми готові розпочати виробництво 15 листопада», – заявив А.Аваков.
Начальник Головного управління охорони здоров’я області Олександр Галацан підтвердив, що харківські підприємства мають відповідні європейські сертифікати на виробництво найефективнішого препарату для боротьби з «каліфорнійським» грипом.
«Ми можемо купувати у виробника субстанцію, тобто речовину, яка є базовою при виробництві препарату, і виробляти його тут», – сказав О.Галацан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *