ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільшими боржниками банків є будівельники, автодилери і перевізники

Львівський портал

|

У галузях економіки найбільшими банківськими боржниками є підприємства будівельного сектора, фірми-автодилери і автотранспортні перевізники, повідомив голова Асоціації банків Львівщини Олександр Іванов.

Відтак у банківській заставі сьогодні найбільше перебуває об’єктів нерухомості, автомобілів, виробничого обладнання, сільськогосподарської техніки. Найбільший попит серед заставного майна, яке банки змушені продавати заради погашення проблемних кредитів, мають автомобілі та нерухомість.

Банки переважно з розумінням ставляться до проблем кожного позичальника і готові йти йому назустріч, пропонуючи найбільш прийнятний варіант обслуговування кредиту. Це – реструктуризація кредитної заборгованості, переведення валюти кредиту з іноземної на гривню, капіталізація протермінованої заборгованості (можливість включити суму протермінованої заборгованості до основної суми кредиту), зміна схеми погашення зі стандарту на ануїтет, пролонгація кредитів, продовження строку користування кредитом, переведення боргу на іншу особу. Найбільш популярними програмами лояльності до клієнта, які пропонують банки, є реструктуризація боргів, відміна пені та штрафних санкцій, зменшення відсоткових ставок та інше.

Ефективно рекапіталізувати проблемні банки нині державі перешкоджає відсутність єдиної чіткої політики КМУ, НБУ, Президента з питань рекапіталізації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *