ОСТАННІ НОВИНИ

Опалювальний сезон у Львові під загрозою зриву?

Львівський портал

|

Початок опалювального сезону у Львові під загрозою зриву. Зокрема, це стосується відомчого житла. Як заявив голова комісії інженерного господарства, транспорту та інфраструктури ЛМР Василь Попович, будинки комунальної власності міста готові до початку опалювального сезону на 75 відсотків, натомість відомче житло підготовлене лише на 50 відсотків. Відтак у таких будинках будуть проблеми із входженням в опалювальний сезон.

Не додає оптимізму і стан розрахунків теплопостачальних підприємств Львова за газ перед ДК «Газ України». Адже борг теплокомуненерго міста станом на вчорашній день становить майже 68,6 млн грн., а рівень розрахунків за газ складає 76,2%.

Частину з цих коштів міські чиновники сподіваються «вибити» із держбюджету, левова ж частка – 30 млн грн – це кошти, які планують отримати в кредит в Ощадбанку для погашення боргу за газ. Паралельно з цим покладають надію і на погашення боргів за тепло споживачами. Останні, до речі, заборгували теплопостачальним підприємствам Львова понад 125 млн грн, з них більше 110 млн грн – борги населення.

Натомість депутати міської ради не поділяють оптимізму чиновників. За словами Василя Поповича, враховуючи кризу, марно сподіватися на те, що львів’яни погашатимуть борги за газ. Навпаки, за його словами, заборгованість невпинно зростає. У той же час робота зі споживачами щодо повернення боргів зі сторони виконавчих органів міста ведеться надто мляво.

Наразі тішить лише одне – найближчим часом не планують підвищувати ціни на газ і, відповідно, тарифи на теплопостачання. Принаймні вголос про це ніхто з представників влади не говорить. Проте тішитимуть старі, порівняно невисокі тарифи, недовго. Адже за усіма прогнозами із оголошенням результатів президентських виборів населення чекає й оголошення нового прейскуранту цін на життя в Україні. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *