ОСТАННІ НОВИНИ

Безплідну сесію закрито

Львівський портал

|

Сьогоднішнє сесійне засідання Львівської міської ради фактично не принесло жодних результатів, адже депутати на чолі з міським головою Андрієм Садовим не змогли розглянути ні одного питання порядку денного. Як повідомляє кореспондент «Львівського порталу», безплідне засідання А.Садовий оголосив закритим після того, як депутати впродовж дня, провівши кілька консультацій, таки не змогли дійти згоди щодо подальшої долі виконавчого комітету ЛМР.

Нагадаємо, мер А.Садовий близько 13-ї год., без жодних логічних пояснень заявив, що розпускає виконком. Утім, депутати погодилися з таким бажанням мера й більшістю підтримали його.

Відтак після першої перерви на консультації з головами фракцій, Андрій Садовий запропонував, аби до складу нового виконкому увійшли: власне міський голова, керуюча справами виконкому Марта Литвинюк, секретар Львівської міської ради Володимир Квурт, заступник міського голови з питань підготовки до Євро-2012 Олександр Жаріков, перший заступник міського голови Олег Синютка, заступник з гуманітарних питань Василь Косів, заступник з питань містобудування та інфраструктури Володимир Шевчук і заступник голови МВС у Львівській області Олег Рудницький.

Заслухавши пропозиції мера, думки депутатського корпусу розділилися. Зокрема, міських обранців обурило те, що до нового складу виконкому не входить жоден представник громадськості, а лише люди підконтрольні меру. Варто зазначити, що до складу попереднього виконкому входило три представники громадськості, котрих на членство у виконавчому органі уповноважили депутатські фракції мерії.

Відтак, серед сьогоднішніх пропозицій стосовно формування нового виконкому прозвучала вимога, аби був створений контролюючий орган над виконкомом, до якого б входили і представники громадськості, і депутати.

Також впродовж пленарного засідання меру закидали, що він своїми діями неодноразово порушив регламент і у зв’язку з цим депутати відмовлялися голосувати за переобрання виконкому.

Після тривалих дискусій у залі, міський голова погодився піти на певні вимоги депутатів, зокрема, щодо створення контролюючого органу. Проте й це не дало бажаного результату – нового складу виконавчого комітету так і не затвердили. Що найсмішніше у цій ситуації, відповідно до регламенту, чинним залишається попередній склад виконкому.

У кулуарах депутати зазначають, що де-юре підстав для розпуску виконкому є багато, проте немає жодної логіки у тому, аби затверджувати у новому складі тих же людей, що працювали у виконкомі раніше.

Міські обранці переконані, що сьогоднішньою ініціативою щодо переобрання старого-нового виконкому, А.Садовий хотів просто попіаритися і паралельно зняти з себе відповідальність за низку не правочинних рішень виконкому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *