ОСТАННІ НОВИНИ

Жодну дитину з Львівщини за останні роки не віддали в іноземні сім’ї

Львівський портал

|

Журналістська праця є вкрай важливою для долі дітей. Такий висновок можна зробити після медіа-форум «Доля дитини очима журналіста», що відбувся сьогодні 11 вересня у львівському прес-клубі.

Медіа-форум, організований фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, МГО «Інтерньюз-Україна» та Львівським прес-клубом, був присвячений проблеми дітей у нашому регіоні та специфіку їх висвітлення у львівських медіа.

 “Як живуть наші діти і як захистити їх від усіляких небезпек – це тема, яка цікавить всіх, і кожного, вдень і вночі. Відповідно, ця тема має вийти на перший план в медіа, які хочуть привабити до себе увагу власної аудиторії”,-  каже cпіворганізатор акції, голова правління МГО «Інтерньюз-Україна» Костянтин Квурт.

Начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис порушив тему усиновлення, повідомивши, що пріоритетним є усиновлення дітей українськими сім’ями. “Впродовж кількох останніх років жодну українську дитину з Львівщини не віддали в іноземні сім’ї. Щоби підтримати цю позитивну тенденцію, цього року плануємо відкриття нових будинків сімейного типу в Сокальському та Жовківському районах”, – повідомив Володимир Лис.

«Не менш важливою є тема злочинності серед дітей», – зазначила начальник відділу кримінальної міліції м. Львова ГУМВСУ у Львівській області Мар’яна Мавдрик. За її словами, ЗМІ, зазвичай, надають перевагу «жовтим» фактам, і менше акцентуються на аналізі глибинних причин злочинів та способах їхньої профілактики. Також вона повідомила, що для дітей, що стали на шлях правопорушень, міліція організовує екскурсії по тюрмах та ізоляторах.

Ще однією «дитячою» проблемою є недостатня кількість навчально-розвиваючих програм. На цьому наголошує психолог-супервайзер Західноукраїнського центру “Жіночі  перспективи” Світлана Бєляєва. “Повинна залучатися експертна оцінка, а також розповсюджуватися філософія здорового способу життя”,- каже вона.

На медіа-форумі було також презентовано українську версію міжнародного посібника для журналістів «Медіа і права дітей», виданого МГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). “Цей посібник дуже оригінальний і не нагадує традиційні численні посібники для журналістів. Книжка містить основні сюжетні лінії, які можуть стати основою для медіа-матеріалу з тієї чи тієї теми. Відтак, посібник є дуже практичним порадником для журналіста в його щоденній роботі”, – таку оцінку книжці дав один з редакторів її української версії відомий український журналіст Вахтанг Кіпіані.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *