ОСТАННІ НОВИНИ

Писарчук закликає президента не допустити забудови Цитаделі розважальними закладами

Львівський портал

|

Народний депутат України Петро Писарчук звернувся до Президента України  із депутатським зверненням щодо неприпустимості будівництва розважальних закладів на костях жертв концтабору №328 "Шталаг" львівської Цитаделі. Нардеп закликає президента спорудити на місці концтабору міжнародний Меморіал пам`яті  військовополонених антигітлерівської коаліції та жертв НКВД, повідомляє прес-служба П.Писарчука.

Подаємо текст депутатського звернення:

«Широку  українську  та  міжнародну  громадськість  турбує  перспектива  забудови  знаменитих фортифікаційних споруд на пануючій над Львовом Калічій горі "Цитадель", де діяв німецький концтабір №328 "Шталаг", у  якому мордувались і гинули військовополонені англійці, французи, італійці, поляки – представники народів антигітлерівської коаліції, радянські військовополонені,  а згодом і в’язні НКВД.

Загальною є думка про необхідність спорудження на цій історичній залитій кров’ю території міжнародного Меморіалу пам’яті військовополонених антигітлерівської коаліції і жертв НКВД. З цього приводу були пропозиції від  урядів держав ще у радянські часи, але вони залишились без уваги.

З точки зору історичної пам’яті вимагають дослідження підземелля і тунелі, що з’єднують чотири оборонні башти унікальної архітектури. На переконання дослідників, у них також є захоронення в’язнів концтабору і НКВД.

У порядку підготовки до вирішення вказаної проблеми готуються громадські слухання щодо спорудження Меморіалу.

Враховуючи величезну міжнародну увагу до об’єкту "Цитадель", бажання бачити там Меморіал пам’яті жертв багатьох народів, просимо дати відповідні доручення Кабінету Міністрів України вирішити вказане питання і взяти цю справу під особистий контроль».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *