ОСТАННІ НОВИНИ

Дороги від Садового: до чого може привести поспіх мера

Львівський портал

|

Як відомо, демонструвати поспіх людині необхідно лише у двох речах: під час ловлі бліх та при проносі. Не будемо припускати ані наявності перших у Ратуші й боронь Боже не бажаємо рідному меру страждань від «швидкої Насті». Однак за відсутності цих двох причин, жодним чином не можемо зрозуміти, навіщо ж міський голова пан Садовий так наполегливо поспішає та не втомлюється підганяти й інших. Ще б не гріх, якби цей поспіх був простою забаганкою мера й не приносив шкоди навколишнім, а був лише виявом його невпинного бажання встигнути зробити за свою каденцію якомога більше добра для рідного міста. Шкода, що не завжди благі наміри супроводжують до райських воріт.

Відтак двоякі враження виникають від наближення часу відкриття для руху автівок відремонтованої вулиці Наукової. З одного боку, можна щиро подякувати міській владі, очолюваній і пришвидшуваній Садовим, за те, що все ж таки спромоглася доробити вулицю і на наступну зиму Наукова не залишиться знову розритою могилою. Але, з іншого боку, чи варто аж так поспішати, якщо вулиця ще не повністю об лаштована, а відтак несе потенційну загрозу здоров’ю та життю мешканцям міста.

Як повідомив сьогодні начальник управління інженерного господарства ЛМР Андрій Чернецький, проїзд Науковою буде відкритий уже наступного тижня. Але через брак коштів авторух вулицею дозволять без облаштування турнікетів та світлофорів. Лише згодом та за умови, що у бюджеті віднайдеться додаткових 6 млн грн. на Науковій мають доробити заїзні кишені, бордюри, турнікети та пішохідні доріжки. Аби встановити світлофори необхідно ще 1,5 млн грн. Проте, де їх брати – взагалі наразі невідомо.
Утім, відкривати дорогу необхідно, оскільки, як аргументує чиновник, водії вже зараз, об’їжджаючи загорожу, нищать газони. Окрім того, й міський очільник наполягає, аби швидше було відкрито для людських очей ще одне добро, здійснене за його володарювання.

Так само поспішали свого часу із відкриттям відремонтованого Проїзду Крива Липа. Попри те, що провулок був завалений будматеріалами, прес-служба міськради фанатично звітувала: «закінчено ремонт проїзду Крива Липа. Вартість робіт становить близько1,5 млн грн. Замостили плиткою та клінкерною цеглою німецького виробництва, а також частково замінено комунікації». І лише після ряду критичних публікацій, міська влада таки звернула увагу на неякісно виконані роботи у провулку й оголосила новий тендер на виконання нових робіт. Повторні роботи мерії обійшлися всього лише в 583 тис. грн. Та, зрештою, у цьому випадку ризикувалося тільки коштами, тоді як на Науковій, котру збираються відкрити без світлофорів, може йтися про людське здоров’я та життя.

Та у мерії вже готуються до малювання наступних галочок виконаних благ. Цього року планують порозривати нові вулиці для ремонтів. Для цього уже оголошено тендер на капітальний ремонт вулиць Генерала Юнаківа, Бортнянського, Дивізійна-Чубинського. На черзі Стрийська, Кульпарківська та Княгині Ольги. Варто віддати належне, після кількох суттєвих промахів з розриванням вулиць на зиму та зауважень з боку контролюючих органів, чиновники таки визріли, що варто починати капітальні ремонти вулиць лише після отримання проектно-кошторисної документації та підтвердження фінансування робіт. Принаймні такі висновки озвучує пан Чернецький. «Плануємо приступити до капремонту Бортнянського і Юнаківа. Визначаються чіткі об’єми робіт, оскільки там складна інженерія і, щоб не залишалося на зиму в такому розритому стані, як це було в минулому році», – розповів він. 

Складнішою, за його словами, є ситуація з початком робіт на вулицях Стрийській, Кульпарківській та Княгині Ольги. «Проектну документацію на ці вулиці замовили ще в червні. На сьогодні виготовлено на частину Сахарова і Княгині Ольги. На Стрийську і Кульпарківську – проектанти протермінували виконання. Тому ми не в змозі почати вчасно, з усіма дозволами, ремонтувати їх», – продовжує далі А.Чернецький. та, вочевидь, що зрозуміло виконавцям, то не зовсім доступним є для господаря міста. «Але є завдання від мера пришвидшити ці проектні роботи, щоб все-таки почати їх ремонт у цьому році. Попередньо ми розглядали проекти, думаю, буде дуже складно приступити в цьому році до виконання робіт на цих об’єктах», – каже чиновник. Однак, якщо зверху накажуть, то таки доведеться приступати, дарма що взимку.

Не знаємо, як у контексті поспішної готовності до різноманітних ремонтів, можна пояснити, що лише зараз, з початком осінніх дощів, активізувалися роботи на знаних львівських довгобудах. Чомусь до цього часу ні розрита Шпитальна, ні басейн з багнюкою на Ярослава Мудрого зовсім не муляли око відомого естета пана Садового. Тож мешканцям цих вулиць можна побажати набратися ще трохи терпіння, бо, якщо вірити Андрію Чернецькому, ці дві вулиці будуть доремонтовані наприкінці жовтня чи на початку листопада.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *