ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни заборгували за комунальні послуги більше 203 мільйонів гривень

Львівський портал

|

За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури, львів’яни за комунальні послуги заборгували 203 мільйони 766 тис. гривень. Зокрема, за квартирну плату – 18 млн 157 тис. грн, за теплопостачання – 78 млн 985 тис. грн та за холодне водопостачання – 106 млн 624 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Аби активізувати боржників платити за комунальні послуги, комунальні підприємства вдаються до різних методів. До прикладу, Водоканал щокварталу запрошує полтавський «Спрут», за допомогою якого у помешканнях боржників блокують каналізацію. Найпоширеніша практика – стягнення боргів через суд, що зазвичай затягується в часі.

Тому ЛКП, які є «виробниками» комунальних послуг за схемою «виробник – виконавець – споживач», аби повернути кошти за надані послуги, змушені позбавляти боржників води. Такий спосіб ЖЕКи почали практикувати весною цього року.

Зокрема у Залізничному районі було опломбовано 181 квартиру. Як результат, боржники заплатили більше 112 тис. гривень за послуги холодного та гарячого водопостачання.

У Галицькому районі рейди щодо відключення боржників відбуваються двічі на тиждень у різних ЛКП. «Наша мета – не відключити боржника, а стимулювати оплатити борги. Зазвичай, коли люди бачать реальну загрозу відімкнення від води: сантехніка, комісію, вони відразу оплачують борги. До прикладу, сьогодні у ЛКП «Айсберг» було заплановано відімкнути п’ять квартир. Попередньо усіх мешканців було попереджено і двоє з них погасили борги», – каже начальник відділу житлового господарства Галицької районної адміністрації Орест  Тимчишин.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *