ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджетників чекає голодна і холодна зима?

Львівський портал

|

Цілком ймовірно, що найближчим часом працівники бюджетної сфери Львова відчують на власній шкурі фінансові проблеми міста. Адже, якщо вірити прогнозам голови бюджетної комісії Львівської міської ради Андрієві Стецьківу, на кінець року виникне потреба в додаткових 40 мільйонах гривень для забезпечення захищених статей, тобто, перш за все, для виплати зарплати працівникам бюджетної сфери та оплати за енергоносії.

«Складана ситуація з виконанням загального бюджету Львова. Станом на сьогодні вона не є настільки критичною, але якщо тенденції збережуться, то до кінця року виникнуть проблеми із забезпеченням захищених статей», – розповідає голова бюджетної комісії.

За словами Андрія Стецьківа, сьогодні надходження до загального бюджету приходять з мінусом у 6 мільйонів гривень щомісяця. Відтак уже у жовтні-листопаді працівники бюджетної сфери Львова можуть відчути недоїмку бюджету на власних кишенях.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий як завжди «відбивається» від конкретних гострих питань загальними фразами, мовляв, «ми живемо в реалії, яка є».

За словами міського керманича, загальний фонд бюджету виконується, а якою ж буде ситуація із наповненням бюджету, а відтак і виплатою зарплатні бюджетникам у вересні-жовтні – важко спрогнозувати. «Захищені статті – обов’язкові до фінансування, і ми будемо робити все можливе, щоб захищені статті були профінансовані», – запевняє мер.

Одним із джерел фінансування, схоже, міський голова бачить видатки на прибирання міста, які не належать до захищених статей. «Треба припинити фінансування інших статей. Наприклад, прибирання міста. Це не є захищена стаття. Можна це не фінансувати», – припускає А. Садовий.

Не додає оптимізму й те, що з вересня має відбутися подорожчання енергоносіїв. «Якщо подорожчають енергоносії, за які треба буде платити, то виникне проблема з фінансуванням інших статей бюджету», – наголошує член бюджетної комісії міськради, голова ГО «Спільнота» Юрій Кужелюк. Він зазначає, що про проблеми із наповненням загального фонду бюджету була відомо ще на початку літа, тому Ю. Кужелюк доволі скептично сприймає запевнення А. Садового про те, що, мовляв, «загальний фонд бюджету виконується».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *