ОСТАННІ НОВИНИ

Миття – як свято: подачу гарячої води боржникам відновлять лише до Дня Незалежності

Львівський портал

|

Через значну заборгованість та низький рівень проплати за послуги з теплопостачання ЛМКП «Львівтеплоенерго», за повідомленням прес-служби Львівської міської ради, вже від’єднало від гарячої води 57 будинків-боржників.

За словами начальника юридично-претензійної служби ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олега Іващука, лише цими днями було від’єднано від гарячої води 37 будинків-боржників. Як запевняють у «Львівтеплоенерго», боржників неодноразово попереджали про можливе відключення, однак ті, своєю чергою, не вчиняли жодних кроків, аби знайти порозуміння. «Тому, зважаючи на суму боргу споживачів, яка становить близько 95 млн. грн, а також необхідність підприємства розраховуватися за спожитий природний газ та сучасну ситуацію з газом, потрібно було вдаватися до таких дій, щоб  споживачі, які платять, мали у своїх домівках тепло і гарячу воду», – каже Олег Іващук.

Зрозуміло, що платити за те, що користаєшся певною послугою – необхідно. Адже ніхто не стане заперечувати, що час наближення до світлого комунізму, коли всі природні багатства роздавалися мало не задарма, ми якось щасливо оминули, різко увійшовши до «розвинутого» капіталізму. Однак, у такому разі очільникам «Львівтеплоенерго» не слід забувати й про добросовісність виконання своїх зобов’язань. Похвально те, що підприємство, відключаючи боржників, думає про часи прийдешні й про те, як воно буде розраховуватися за газ, аби вчасно надати тепло і гарячу воду до більшості помешкань львів’ян. Також раді вітати «теплоенерго» з тим, що вони неодноразово попереджали про неприємну ймовірність відключення своїх численних боржників.

Питання в одному, як бути тим кільком відсоткам львів’ян, які (наголосимо!) справно платять за все, що спожили, але через нещастя проживати з недобросовісними сусідами-неплатниками змушені також гріти воду в баняках. За інформацією «Львівтеплоенерго», таких бідак, що страждають за когось у кожному будинку, відключеному від гарячої води через борги, налічується близько 5 відсотків. Можливо, в «теплоенерго» на них просто махнули рукою, записавши до так званих «необхідних втрат»? Проте, ці втрати можуть вилитися цьому ж комунальному підприємству у конкретні витрати. Щоправда у випадку, якщо мешканці, права котрих зневажено, наберуться доста злості та необхідних актів (які засвідчують, коли саме було незаконне відключення) й розпочнуть масово звертатися до судових органів, аби відстояти своє законне право на оплачено благо, або ж повернути викинуті у пусті труби кошти. Гарантувати, що це стане незабаром – не варто, адже львів’яни відомі своєю інертністю та все ж попередити про таку можливість «Львівтеплоенерго», мабуть, необхідно. Адже злість і вимога відшкодувати за те, що не надано, очевидно, зростатимуть пропорційно до зростання тарифів на комун послуги.

Наразі ж упевненістю можна констатувати, що на сьогодні без гарячої води залишилися будинки: на вул. Кульпарківській, 139, Володимира Великого, 9, 14, 61, Науковій, 16, 22, 59, Куликівській, 18б, Княгині Ольги,5, 5д, Тролейбусній, 7, Чмоли,1, Драгана, 2, 4, 11, 21, Манастирского,2, Зубрівській, 32, Полуботка, 23, Білоцерківській, 10, Радість, 24, Коломийській, 3, 23, Стрийській, 87, 87а, 89, 91, Антонича, 4, 16, Вернадського, 24, 28, 40, Хуторівці, 30, Кавалерідзе, 2, 9, Освицькій, 15, 17, Трильовського, 16, пр.Червоної Калини, 39, 85а, 113, Ярошинської, 6, Пасічній, 55, 57, Таджицькій, 11а, Кільцевій, 4, 5, 9, Паньківського, 6, Панча, 5, 18а, Золотій, 23, Чигиринській, 1, пр.Чорновола,45, Тарнавського,106а.

Зараз гарячу воду отримують 1005 будинків-абонентів «Львівтеплоенерго». Без гарячого водопостачання залишається 89. З них 26 через ремонти теплових мереж, 6 – через відмову від даної послуги та 57 – через борги.

Єдиною втіхою мешканцям, котрих «відлучили», може стати обіцянка керівника «Львівтеплоенерго» пана  Мозіля про те, що гарячу воду підключать до Дня Незалежності. Подякувати варто першому заступнику мера – панові Синютці. Благо, людина розуміє, що у цей визначний день негоже одягати чисту вишиванку на брудне тіло.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *