ОСТАННІ НОВИНИ

Російські вчені втікають від Медведєва в Україну

Львівський портал

|

Російський вчений і письменник Петро Хом’яков просить у Президента України Віктора Ющенка політичного притулку в Україні. Про це йдеться в листі Хом’якова до Президента України, розданому сьогодні на прес-конференції, передає УНІАН

«Пане президенте! Я, російський вчений і письменник, професор Хом’яков, звертаюся до вас з проханням надати мені політичного притулку», – йдеться в листі.

Хом’яков відзначає, що у себе на батьківщині, в Росії, він став жертвою політичного переслідування за свої переконання. За словами ученного, формально його звинувачують за 282 статтею ч. 1 Кримінального кодексу Російської Федерації (створення екстремістської організації). Абсурдність цього звинувачення, за словами Хом’якова, видно хоч би з того, що даної організації (Північне братерство) не існує як такої. 

«Абсолютно очевидно, що дане звинувачення є всього лише приводом для того, щоб змусити мене мовчати. Мої аналітичні висновки щодо внутрішньої нестійкості російського режиму, про дійсне становище у нафтогазовій галузі Росії, а головне про те, що агресивна політика Російської Федерації є судорожною спробою збереження влади Кремля в умовах системної кризи і розвалу Росії, що фактично йде, все це є загрозою російській владі», – відзначає в своєму листі Хом’яков.

Він просить політичного притулку в Україні, який, на думку Хом’якова, під керівництвом Ющенка, стала «цивілізованою, демократичною країною».

Крім того, Хом’яков назвав блефом соціальну стабільність Росії. Він також вважає, що до серпня 2010 року Росія може опинитися на межі існування.
Відповідаючи на питання журналістів, Хом’яков відзначив, що якщо Ющенко відмовить йому в наданні політичного притулку, він не змінить своєї думки. «Живим до Росії не повернуся, мені до Росії дороги назад немає», – додав він.

За словами Хом’якова, те, що ситуація в Україні цивілізованіша і демократичніша видно з першого погляду. «В Україні існує політичне життя, в Росії політичне життя не існує. Росія – це повністю закрита система, яка управляється якимсь кланом, який завоював владу, і передача влади відбувається по якихось бандитських кланових законах», – сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, чи можна чекати після листа Президента Росії Дмитра Медведєва Віктору Ющенку провокацій відносно Грузії і України, Хом’яков відповів: «звісно, можна, мало того потрібно. Президенти Ющенко і Михайло Саакашвілі мають бути максимально пильні».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *