ОСТАННІ НОВИНИ

Держгірпромнагляд посилив контроль на шахтах Львівщини

Львівський портал

|

У Львівській області посилено нагляд на вугільних шахтах. Відповідний наказ видало Територіальне управління Держгірпромнагляду, повідомляє прес-служба управління.

Зокрема, на шахтах перевірятимуть забезпеченість очисних та підготовчих вибоїв розрахунковою кількістю повітря, ефективністю дегазації, експлуатацією апаратури аерогазового контролю, вибухонебезпечністю електрообладнання, дотриманням паспортів кріплення гірничих виробок. 

Наказано посилити контроль за функціонуванням на шахтах галузевої системи управління охороною праці і нарядної системи, впливом керівників шахт на стан промислової безпеки і охорони праці. При виявленні порушень з вищезазначених питань роботи забороняти, відповідальних осіб за допущені порушення притягати до адміністративної відповідальності, відновлення робіт здійснювати тільки після повного усунення порушень.

Особливу увагу приділити організзації державного нагляду у святкові та вихідні дні, оскільки переважна більшість аварій з тяжкими наслідками трапляються саме в ці дні.

За сім місяців цього року в Україні травмовано понад 3000 шахтарів, у тому числі 99 осіб – смертельно. Як свідчить аналіз напередодні вихідних та у святкові дні.

   
   
   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *